(©Reuters)
(©Reuters)

Prvi korak ka povratku fudbalu: Junajted šalje Grinvuda na pozajmicu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 20:09

Pominju se Španija, Italija, Turska…

Januara prethodne godine skandal Junajtedove zvezde prodrmao je Ostrvo. Mejson Grinvud uhapšen je zbog optužbi za silovanje i fizički napad, dvocifren broj meseci trajala je istraga i na kraju je tužilaštvo odbacilo sve optužbe, jer su se krunski svedoci povukli, a materijala nije bilo dovoljno.

Ipak, Mejson Grinvud je i dalje izopšten iz klupskih aktivnosti. Crveni đavoli su ga suspendovali odmah kada je otvorena istraga i kada je policiji doturen snimak, i na tom polju ništa se nije promenilo ni do dan-danas. Na Old Trafordu su sproveli sopstvenu istragu, ona traje, a Junajted je blizu odluke da krilnog napadača pošalje na pozjamicu.

Izabrane vesti

Dejli mejl je plasirao informaciju pod vinjetom ekskluzivno da će prvi korak Mejsona Grinvuda ka povratku fudbalu biti odlazak u inostranstvo. Junajted istražuje potencijalne mogućnosti, a najrealnije opcije, navodno, jesu selidba u Španiju, Italiju ili Tursku na godinu dana.

Posle svega, nijedan klub iz Premijer lige nije zainteresovan ili se ne usuđuje da dovede krilnog napadača na pozjamicu. U inostranstvu takođe ne bi mogao da igra tamo gde su Amerikanci u vlasničkoj strukturi, nacvodi engleski medij, a problem bi mogla da pravi i plata.

Za vreme trajanja istrage Mejson Grinvud je primao punu platu. Ima ugovor još dve godine i na nedeljnom nivou zarađuje 85.000 evra, što bi moglo da predstavlja problem većini klubova. Jer, malo ko je platežno sposoban kao premijerligaši. Timovi iz vrha “liga petica” jesu, mada, teško da bi pristali da eksperimentišu sa igračem koji je tako dugo bez utakmica u nogama i pritom je veliko pitanje kakvog je mentalnog stanja.

Zbog svega toga je Turska najrealnija opcija, ali bi Mejson Grinvud radije igrao u nekom od elitnih evropskih šampionata i u njima pokušao da se vrati. Mančester junajted bi za vreme trajanja pozajmice dobio dovoljno vremena i prostora da o svemu još malo porazmisli. Krilni napadač je mogao gro problema da im reši u drugom delu sezone, međutim, na Old Trafordu se nisu odlučili da ga “rehabilituju”, kako ne bi narušavali atmosferu.


tagovi

Mejson GrinvudMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara