Jusuf Demir (Reuters)
Jusuf Demir (Reuters)

Prvi odlazak iz Barselone: Da je odigrao još jednu utakmicu, morali bi da plate 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.12.21. | 21:49

Rizik koji se ne bi isplatio

Barselonu očekuju velike promene u januarskom prelaznom roku. Ćavi je dobio odrešene ruke da napravi čistku, a neki potezi se već znaju.

Prvo veliko pojačanje u vidu Ferana Toresa iz Mančester Sitija je već dogovoreno, ali mnogo više posla Katalonce čeka oko odlazaka nego oko dolazaka. Ćavi je precrtao Filipea Kutinja, Samuela Umtitija, Seržinja Desta i Luka de Jonga. Na njihovim odlascima se radi, ali prvi igrač koji će da napusti Barsleonu u zimskom prelaznom roku nije niko od pomenutih već mlado krilo Jusuf Demir.

Izabrane vesti

Talentovani Austrijanac turskog porekla je letos stigao u Barselonu na pozajmicu iz bečkog Rapida. Barselona je za pozajmicu platila 500.000 evra uz uslov da automatski otkupi igrača za 10.000.000 evra kada odigra 10 utakmica u svim takmičenjima.

Do sada ih je odigrao devet pa su Ćavi i sportski sektor u klubu procenili da to nije opklada vredna rizika i odlučili su da se zahvale maldom Austrijancu. S obzirom da Demir nije ostvario bitan učinak na terenu (290 minuta bez gola ili asistenicije), a da je klub u finansijskoj krizi, procenjeno je da je postoje ni sportski, ni ekononmski razlozi za njegov otkup.

On će se već ove zime vratiti u Rapid sa kojim ima ugovor ali se neće tamo zadržati jer se već radi na pronalaženju nekog trećeg kluba koji bi ga kupio ili pozajmio do kraja sezone.

 


tagovi

Jusuf DemirZimski prelazni rok 2022Rapid Beč

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara