Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Prvi poraz Paunovićevog Čivasa, golman Himenez se postarao da ne bude težak (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 10:19

Santos Laguna dominirala, pa je lider meksičkog prvenstva dobro i prošao

Imala je Čivas Gvadalahara teško gostovanje u 6. kolu meksičke Aperture i nije se dobro provela. Ipak, mogla je četa Veljka Paunovića još gore da prođe, da nije bilo golmana Migela Vaća Himeneza. Na kraju pobeda Santos Lagune pred svojim navijačima 2:1, pa krajnji rezultat i ne oslikava najbolje dešavanja na terenu.

Iako je posed bio izjednačen, domaćin je protiv lidera meksičkog šampionata i tima koji mu je na noge stigao neporažen posle uvodnih pet mečeva u sezoni, uputio 13 udaraca, sedam u okvir gola, dok je sastav srpskog stručnjaka bio vrlo precizan, ali je retko ulazio u prilike - sva četiri šuta išla su u okvir, ali samo jedan je završio mrežu Gererosa. Čivas je uprkos porazu ostao prvi sa 13 bodova, dok je Santos Laguna šesta sa pet bodova manje.

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ponajviše zahvaljujući Vaću Himenezu, koji je ubeležio tri intervencije, da bi Santos Laguna povela u 56. minutu. Uzeo je Duvan Vergara loptu duboko na svojoj polovini i krenuo u prodor. Stigao je do kaznenog prostora Čivasa, poslao loptu u desno ka Haroldu Presijadu koji je opalio po lopti iz dobre pozicije, ali je Himenez ponovo dobro reagovao. Ipak, odbitak je pokupio Huan Bruneta i doneo prednost Paunovićevom protivniku.

Samo 16 minuta kasnije, raspoloženi Vergara trese mrežu Gvadalahare. Ukrao je strelac prvog gola Bruneta loptu gostujućim fudbalerima na sredini terena, prosledio je do levog krila Gererosa, a Vergara je ušao u sredinu, namestio se na udarac na ivici kaznenog prostora i matirao golmana Čivasa za 2:0.

Uspela je ekipe srpskog stručnjaka u finišu da unese neizvesnost. Igrao se 84. minut kada je golman domaćih Gibran Lahud oborio Danijela Rijosa u svom kaznenom prostoru. Centarfor Čivasa Roberto Alvarado je preuzeo odgovornost i matirao ga sa kreča za 2:1.

Ipak, kasno je došao pogodak Gvadalahare, Santos Laguna je sačuvala višak, a čak je Paunović ostao i sa desetoricom u polju u poslednjim trenucima, nakon što je druzgi žuti karton zaradio Aleksis Vega.

MEKSIKO 1, APERTURA – 6. KOLO

Subota

Puebla - Huarez 1:0 (1:0)

/De Bean 20/

Tihuana - Mazatlan 1:1 (1:1)

/Gonzales 25 - Amarilja 13/

Nedelja

Atlas - Toluka 0:0

Klub Amerika - Leon 1:1 (0:0)

/Kinjones 65p - Vinas 58/

Santos Laguna - Čivas Gvadalahara 2:1 (0:0)

/Bruneta 56, Vergara 72 - Alvarado 84p/

23.55: (2,20) Nekaksa (3,30) Kveretaro (3,10)

Ponedeljak

02.00: (2,90) Pumas Unam (3,30) Tigres (2,30)

04.05: (1,62) Monterej (3,60) Kruz Azul (5,40)

Utorak

05.10: (1,67) Pačuka (3,50) Atletiko San Luis (5,10)

***kvote su podložne promenama





tagovi

Meksiko 1Čivas GvadalaharaVeljko PaunovićSantos Laguna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara