Prvi priliv u Zvezdinu kasu ovog leta: Almerija zvanično otkupila Babića

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 14:43

Srpski štoper će definitivno biti deo Primere u sezoni koja sledi

Plasman Almerije u Primeru, uz činjenicu da je Srđan Babić na putu do ostvarenja istog imao značajan udeo (daleko iznad 40% odigranih utakmica predviđenih kao graničnih klauzulom o otkupu), predstavljao je ostvarenje uslova o obaveznoj kupovini štopera od strane španskog kluba, a izvesni transfer danas je i ozvaničen.

Naime, Almerija je zvanično potvrdila da je otkupila Srđana Babića i sa njim potpisala četvorogodišnji ugovor, čime je realizovan prvi transfer Crvene zvezde ovog leta.

Izabrane vesti

Šampion Srbije, koji je prethodno inkasirao 100.000 evra na ime pozajmice štopera, realizacijom prethodno utanačenog dogovora stigao je do priliva 1.100.000 evropskih novčanica.

Klub iz Andaluzije, otkupom Babića nastavio je reorganizaciju igračkog kadra pred sezonu u španskoj eliti, a prethodne korake predstavljali su produžeci saradnje sa Aleksom Sentelesom i Rodrigom Elijem.

Babić, koji se obavezao na vernost Almeriji do leta 2026. godine odigrao je 37 prvenstvenih utakmica u sezoni iza nas i po broju minuta na terenu bio je drugi član crveno-belih, iza golmana Fernanda. Po ozvaničenju transfera klub se oglasio saopštenjem ne skrivajući zadovoljstvo realizovanim poslom.

"Srđan Babić će nastaviti da nosi dres Rohiblankosa do juna 2026. godine nakon što je Almerija aktivirala otkupnu klauzulu. Almerija je tako postigla dogovor o produžetku saradnje sa još jednim od ključnih igrača u tek okončanoj sezoni", navedeno je između ostalog na sajtu španskog kluba.

Babić je na Pirinejsko poluostrvo stigao iz Crvene zvezde u koju je stigao iz Real Sosijedada uz obeštećenje od 800.000 evra. Štoper rođen 1996. godine u klubu iz San Sebastijana nije uspeo da se izbori za ulogu u Primeri, te će mu naredna sezona predstavljati poseban izazov. Po povratku u Srbiju, Babić se vratio na željeni kolosek u dresu Zvezde, a pre dolaska u Almeriju bio je pozajmljen Famalikau.


tagovi

Srđan BabićAlmerija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara