Prvi put u istoriji Novi Pazar birao kapitena glasanjem: Svlačionica rešila – traka u vlasništvu Filipa Kljajića

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.01.23. | 11:32

Priznanje bivšem golmanu Partizana

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Očekujuću subotu i prvu kontrolu protiv nekada slavnog Vašaša iz Budimpešte, ali i zakasneli prtljag sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ sa kompletnom opremom za 15 od ukupno 23 fudbalera, Pazarci su odmah po dolasku u Antaliju morali da se pozabave i jednim važnim tekućim pitanjem.

Izabrane vesti

Plavi su tokom zimske pauze ostali bez kapitena Stefana Lončara koji se preselio u Debrecin, a traku zbog žutih kartona jesenas nije nosio jedino u porazu od Kolubare u Lazarevcu (0:1), gde ga je menjao nedavno promovisani vezista beloruskog BATE Borisova, Sead Islamović.    

Prvi put u novijoj istoriji kluba, Novi Pazar je kapitena birao glasanjem fudbalera, trenera i članova ekspedicije, koja će u Turskoj boraviti 15 dana. Ispostavilo se da su za budućeg nosioca trake konkurisala njih petorica, s tim da su minimalan broj glasova dobili Miloš Mijić (dva) i Andrija Majdevac (jedan).

Od trojice najozbiljnijih pretendenata za produženu ruku trenera Aleksandra Stankovića na terenu, Slobodana Rubežića zaokružila su sedmorica, Milana Joksimovića osmorica, dok je Filipu Kljajiću poverenje ukazalo 13 članova pazarske delegacije, pa je iskusni golman imenovan za novog kapitena šestoplasiranog tima Mozzart Bet Superlige.

Kljajić, osvajač duple krune s Partizanom 2016/17, letos se vratio na srpsku fudbalsku scenu. Pouzdani, 32-godišnji čuvar mreže za Novi Pazar je u dosadašnjem delu sezone odigrao svaki minut na 19 utakmica u prvenstvu i dve u kupu Srbije.

Prvi put drugove će kao kapiten predvoditi u subotu od 18 časova po našem vremenu u prijateljskom vojevanju sa Vašašom, šestostrukim prvakom Mađarske iz nekih prošlih vremena, čiji je glavni adut u borbi za opstanak u najjačoj ligi severnih suseda donedavni fudbaler Partizana, Filip Holender.           



tagovi

FK Novi PazarNovi PazarFilip Kljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara