Petar Ratkov (©Starsport)
Petar Ratkov (©Starsport)

Prvi Salcburgov takmičarski meč: Ratkov se u kupu predstavlja Austrijancima

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 10:06

Mladi srpski napadač, kojeg su Bikovi letos platili TSC-u 5.000.000 evra, debitovaće protiv niželigaša Ardegera (nedelja, 11) u 1. kolu nacionalnog kupa

Fudbalsko prvenstvo Austrije će početi sledećeg vikenda, a pre toga će se odigrati 1. kolo nacionalnog kupa. Ove nedelje, već od 11 časova, na teren će izaći aktuelni šampion Red Bul Salcburg. Gostovaće novom trećeligašu Ardegeru, u istoimenom selu u oblasti Mostvirtel.

Biće to idealna prilika za trenera Matijasa Jaislea da u vatru gurne mladog srpskog napadača Petra Ratkova, kojeg je letos Salcburg doveo iz TSC Bačke Topole za 5.000.000 evra. Evidentno je da ga čeka ove sezone lepa minutaža, tokom priprema je Ratkov bio starter protiv Ferencvaroša (2:1, postigao jedan gol), Legije (0:2) i Hamburgera (4:1). Ipak, drugo su prijateljske utakmice, važno je da se dobro pokaže na zvaničnim.

Izabrane vesti

Izvesno je da će i Strahinja Pavlović biti prvotimac kada god je moguće, ali pitanje je da li baš ima potrebe da Bikovi napadnu Ardeger svim silama. Reč je o timu koji je minule sezone izborio plasman u treći rang, što mu je istorijski uspeh, a sada mu u goste dolazi šampion.

Seoski klub, iz mesta koje broji oko 3.000 stanovnika, nikada do sada nije imao priliku da ugosti tako renomiranog protivnika. Martin Grubhofer, vezista niželigaša, rekao je da mu je toliko puta zazvonio telefon otkad je obavljen žreb za prvo kolo, da bi sam mogao da napuni stadion koji će primiti oko 2.500 gledalaca.

Ovo je utakmica veka i za klub i za nas. Prilika kakvu možda više nikada nećemo dobiti. Da smo mogli da stavimo u prodaju 10.000 ulaznica verovatno bismo ih sve rasprodali”, kazao je Grubhofer.

11.00: (13,0) Ardager (6,50) Salcburg (1,18)

Naravno, pitanje pobednika se ne dovodi u pitanje. Salcburg je apsolutni favorit, videćemo samo kojim rezultatom će da overi 2. kolo. Prošle sezone nije bio tako nemilosrdan, igrao je u 1. kolu takođe protiv trećeligaša Opbahera, savladao ga je sa 3:0.

Bikovi tada na kraju nisu stigli do trofeja, u četvrtfinalu ih je na penale eliminisao Šturm. On je i uzeo kup, pobedom nad Rapidom iz Beča u finalu.

17.45: (22,0) Donaufeld (12,0) Rapid Beč (1,05)

Ove nedelje će i Rapid da odigra svoju utakmicu 1. kola, protivnik mu je trećeligaš Donaufeld. Za zeleno-bele će ove sezone nastupati tri srpska fudbalera, a videćemo koliko će se njih naći danas na terenu. Jedan od novajlija je bivši štoper Voždovca Nenad Cvetković, kojeg je Rapid ovog leta kupio od Ašdoda za 900.000 evra.

Nekadašnji vezista novosadskog Proletera Aleksa Pejić bio je i prošle sezone starter u Rapidu, odigrao je svih pet mečeva u Kupu Austrije. Novajlija je 17-godišnji Jovan Živković, talentovani napadač koji je ovog leta promovisan iz omladinskog tima. Biće zanimljivo videti da li će se Živković izboriti za prve minute u seniorskom fudbalu.

KUP AUSTRIJE – 1. KOLO

Nedelja

11.00: (13,0) Ardager (6,50) Salcburg (1,18)

17.45: (22,0) Donaufeld (12,0) Rapid Beč (1,05)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Rapid BečSalcburgRed Bul SalcburgKup AustrijeAustrija 1Petar RatkovStrahinja PavlovićAleksa PejićNenad Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara