Prvi superligaški otkaz u novoj sezoni: Rastali se Batak i Vojvodina

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 13:44

Posle četiri poraza u isto toliko zvaničnih utakmica, strateg napustio Novi Sad

Četiri poraza u isto toliko zvaničnih utakmica na početku nove sezone bio je učinak posle kojeg su se Vojvodina i Radoslav Batak sporazumno rastali, a Novosađani su tačku na saradnju potvrdili zvaničćnim saopštenjem. Težak raspored delimično opravdava rezultate kluba sa Karađorđa imajući u vidu da je Stara dama snage odmerila dva puta sa APOEL-om u Evropi uz prvenstvene poraze od Crvene zvezde i Partizana.

Izabrane vesti

"Fudbalski klub Vojvodina obaveštava javnost da je odlukom Upravnog odbora šef stručnog štaba Radoslav Batak razrešen svojih dužnosti. Vojvodina na čelu sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem zahvaljuje se Radoslavu Bataku na saradnji i svemu što je učinio za naš klub u teškom trenutku, od starta prolećnog dela prvenstva, u februaru ove godine", navedeno je u objavi Stare dame.

Drugi mandat na klupi Vojvodine Batak je započeo u februaru, a kraj prethodne sezone njegova ekipa dočekala je na petoj poziciji sa koje se plasirala u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Izlazak na evropsku scenu Novosađani su završili na prvom koraku, uz dva poraza identičnim rezultatom (1:2) protiv Kiprana. Između suela sa klubom iz Nikozije Vojvodina je poražena na superligaškoj premijeri od Crvene zvezde sa 0:5, dok je na drugom koraku u šampionatu izgubila od Partizana sa 0:2

Stara dama je sa sada već bivšim strategom ostvarila istorijski niz bez prvenstvenog poraza na domaćem terenu, koji je započeo Milan Rastavac krajem oktobra 2022. godine, a prekinut je upravo prošlog vikenda protiv crno-belih.

Tokom dosadašnjeg trenerskog mandata, osim Vojvodine, Batak je vodio i Radnički iz Niša i Novi Pazar, uz epizodu na Tajlandu gde je vodio Krabi i drugi tim Buriram junajteda.


tagovi

FK VojvodinaRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara