Majkl Kjuzans (©Reuters)
Majkl Kjuzans (©Reuters)

Prvo Nikolićevo pojačanje u CSKA - dolazi iz Bajerna i košta 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 09:04

Mikael Kjuzans na meti Armejaca

Nedovoljno dobar da zaigra za Bajern, ali previše dobar da bi sedeo na klupi, neretko i na tribinama. Logično je zato da 22-godišnji Mikael Kjuzans razmišlja o promeni sredine, a jedino je pitanje gde će? Prema izvorima iz Nemačke, francuski internacionalac bi tako mogao da bude prvo zvučno pojačanje Marka Nikolića u moskovskom CSKA, pod uslovom da se i obistine tvrdnje ruskih medija da će srpski trener zaista i sesti na klupu Armejaca.

Nije CSKA jedina opcija, jer je u igri i italijanska Venecija. Skaj i Bild pišu da su i oba kluba u Minhen već poslala konkretne ponude u visini od oko 10.000.000 evra. Pregovori su u poodmakloj fazi i Kjuzans bi trebalo da odluči u narednih nekoliko dana.

Izabrane vesti

Bajern nema ništa protiv rastanka. Kjuzansa je doveo 2019. za 8.000.000 evra, ali je on ove sezone odigrao samo 12 minuta u Bundesligi i još 44 u Kupu protiv petoligaša Bremera.

Nije mu pomoglo ni to što je bio u izolaciji zbog korone, ali je i nezgodan temperament uticao na to da ne bude u prvom planu. Na poslednjoj utakmici polusezone, protiv Volfzburga, Kjuzans nije bio zadovoljan što je opet na klupi, pa je bacio marker baš u pravcu trenera Julijana Nagelsmana. Mada on tvrdi da je taj detalj pogrešno protumačen.

Video sam naslove, potpuno su pogrešni. Imam dobar odnos sa Nagelsmanom, nikad mu ne bih to uradio. Imali smo jednom raspravu, ali nikad ne bih namerno bacio marker ka njemu. Nisam igrač koji pravi problem. Ne želim svađu sa klubom… Pitajte i Julijana. Vredan sam radnik, a ovakve priče me više ne dotiču. To je život”.

21.15: (1,40) Mančester junajted (4,90) Barnli (9,00)

Kjuzans je takođe istakao da je uveren da ima kvalitet za Bajern, ali da mu treneri – prvo Hansi Flik, pa sada Nagelsman – jednostavno nisu dali priliku da to i dokaže.

U Bajernu očigledno misle drugačije, a čini se da je i Kjuzans shvatio da na Alijanc Areni za njega nema mesta.

Uskoro ćemo znati šta je sledeće. Možda ću i morati da napravim korak nazad da bih onda uzleteo. I dalje čvrsto verujem da mogu da napravim veliku karijeru”.

Ruski mediji pišu da CSKA motri i na krilo Njujork SItija Hezusa Medinu. On bi stigao za džabe, jer mu ističe ugovor posle sezone u kojoj je postigao devet i namestio još dva gola. Otac 24-godišnjeg pregovora je otvorio pregovore sa Armejcima.

Samo još da Nikolić i potpiše.


tagovi

Marko NikolićMikael KjuizansZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara