Zastava sa grbom Lorijana (Foto: AFP)
Zastava sa grbom Lorijana (Foto: AFP)

Prvo od trinaest finala

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.21. | 12:26

Lorijanu i bod dovoljan na gostovanju Nimu da ispliva iz opasne zone, domaćina "čupa" samo trijumf

Iako do kraja prvenstva ima još 13 rundi, prvi u nizu, zaostali meč 21. kola Lige 1 između Nima i Lorijana (19.00) već sada bi mogao da igra značajnu ulogu u borbi za opstanak. Jer pobednik, ma ko to bio večeras na Kostijeru, isplivaće iznad površine i barem na kratko udahnuti vazduh.

Lorijan je do nedavno praktično bio prežaljen. Bio je, uz Dižon, zakucan za dno, ali je početkom februara ekipa Kristofa Pelisijea vezala pet mečeva bez poraza, među kojima i remi sa Monakom, čime je potvrdila da je u dobrom raspoloženju, koje teško da može da pokvari i poraz od Lila u prethodnom kolu. Lorijanu bi čak i remi bio dovoljan da izađe iz zone ispadanja, s obzirom da je bodovno poravnat sa Nantom, od kojeg ima slabiju gol-razliku.

Izabrane vesti

"Narednih trinaest utakmica biće kao trinaest finala. Bez obzira na to da li pobedimo ili izgubimo u sredu, ništa neće biti gotovo", rekao je Pelisije posle meča.

(2,95) Nim (3,25) Lorijan (2,45)

Međutim, u formu je u pravom trenutku ušao i Nim. Domaćin je posle samo četiri osvojena boda iz 12 mečeva, u prethodnih desetak dana vezao dva trijumfa i takođe se približio crti koja odvaja opasnu zonu od nešto bezbednije.

"Ako želimo da ostanemo u ligi, moramo da pravimo serije. Moramo da zadržimo ovo stanje duha, ovu konstantnost", rekao je najbolji strelac Nima sa šest pogodaka, Reno Ripar, na konferenciji pred meč.

U prvom delu sezone Lorijan je ubedljivo slavio 3:0 u prvom međusobnom duelu sa Nimom u Ligi 1. Prethodno su se devet puta sastajali u drugoj ligi i kupu, i oba tima imaju identičan učinak – po četiri pobede i remi.

LIGA 1 - 21. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

19.00: (2,95) Nim (3,25) Lorijan (2,45)



tagovi

NimLorijanLiga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara