Prvo pojačanje Marselja je štoper Borusije Dortmund

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.07.20. | 21:04

Favr ga otpisao

Olimpik iz Marselja je dogovorio prvo pojačanje za ovo leto.

Iz Borusije Dortmund na pozajmicu s pravom otkupa stiže argentinski štoper Leonardo Balerdi. Jedan od najvećih talenata argentinskog fudbala nije uspeo da se izbori za ozbiljniju ulogu u timu Lusijana Favra i dobio je zeleno svetlo za odlazak. Marselj je prvi reagovao i dogovorio pozajmicu na godinu dana sa mogušćnošću da sledećeg leta otkupi Argentinca po ceni od 12.000.000 evra.

Izabrane vesti

Balerdi je došao u Borusiju pre godinu i po dana iz Boke Juniors za 15.500.000 evra kao talenat kojeg su pratili najveći evropski klubovi. Ipak, nije uspeo da to pokaže na Vestfalenu. Za Borusijin prvi tim je odigrao samo 135 minuta u tih godinu i po dana.

„Moramo omogućiti Leu da ode jer kod nas nije igrao mnogo. Već smo dobro pokriveni na njegovoj poziciji tako da nam zamena i nije potrebna“, rekao je Borusijin direktor Mihael Cork.

Interesantno je da je Balerdi uprkos neigranju u Dortmundu stalno bio na spiskovima argentinskog selektora Lionela Skalonija i da je u tom periodu odirgao dva meča za reprezentaciju. 


tagovi

Leonardo BalerdiLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara