Prvo su ih ubili u pojam, a onda im potpuno uništili dan: Brajton u Londonu srušio Totenhem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.22. | 15:41

Opšta nemoć ekipe Antonija Kontea - 0:1

Taktička lekcija Grema Potera za Antonija Kontea i Brajtonov udarac koji bi mogao mnogo da boli Totenhem kada se budu svodili računi na kraju sezone. Golom Leandra Trosara u 90. minutu utakmice gosti su došli do prve pobede u Londonu nad Pevcima i ozbiljno im ugrozili borbu za plasman u Ligu šampiona. Pevci su ostali na tri boda udaljenosti od Arsenala, ali sa dve utakmice više, čime su im postali dostižna meta - 0:1 (0:0).

Brajton je pre svega uspeo da uništi svaku mogućnost protivnika da dođe do situacije da mu ugrozi gol. Totenhem je meč završio sa svega pet udaraca, od čega nijedan nije išao u okvir gola, ali i sa svega 48 odsto lopte u svom posedu. Na kraju, potpuno je podbacila i odbrana domaćina, koja se spetljala na neverovatan način ispred gola. U tome je prednjačio Kristijan Romero, koji je izgubio loptu u opasnoj zoni, posle čega nije reagovao ni Erik Dajer. Sve to je surovo kazno Leandro Trosar i postavio konačan rezultat utakmice u idealnom trenutku za svoj tim.

Izabrane vesti

Čak i ono što su Pevci uspeli da naprave pred protivničkim golom, to su požrtvovani gosti uspeli da izblokiraju i neutrališu u ključnim trenucima meča. Jedan takav dogodio se u 58. minutu itakmice, kada je upravo Trosar izvrsno reagovao i blokirao pokušaj Sona, posle čega je Bentakur gađao pored stative. Son je i samo nekoliko minuta ranije izblokiran od strane Regilona, što je postepeno uvlačilo nervozu i podizalo nemoć u protivničkim redovima.

Kontea su zapravo izdali njegovi najvažniji aduti. Hari Kejn, Son i Dejan Kuluševski učestovali su u 19 od poslednjih 29 golova Pevaca, ali su danas bili potpuno neprepoznatljivi. Italijan je prvo izveo Kuluševskog, koji je imao šansu da postane prvi igrač koji je namestio sedam golova na prvih 10 utakmica u dresu Totenhema, ali je morao van terena već u 64. minutu.

Totenhem je do danas imao sve četiri pobede u međusobnim okršajima sa Brajtonom. Bolji skor imao je samo sa Bornmutom (5/5), ali je sada Bornmut ostao usamlhen. Arsenal ima priliku već danas da se izjednači na četvrtoj poziciji ukoliko savladaju Sautempton u gostima.

PREMIJER LIGA – 33. KOLO

Subota

Totenhem - Brajton 0:1 (0:0)

/Trosar 90/

16.00: (1,37) Mančester Junajted (5,10) Norič (7,75)

16.00: (4,20) Sautempton (3,20) Arsenal (1,95)

16.00: (3,15) Votford (3,30) Brentford (2,45)

Nedelja

15.15: (2,30) Njukasl (3,35) Lester (3,40)

15.15: (1,75) Vest Hem (3,70) Barnli (5,40)

Odloženo

Vulverhempton – Mančester Siti

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Leandro TrosarAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara