Feran Tores (©Reuters)
Feran Tores (©Reuters)

Prvo veliko Ćavijevo pojačanje - Feran Tores se vraća u Španiju za 55.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 15:09

Siti i Barsa na korak od dogovora

Katalonci euforični, samo sitnice dele Barselonu da završi pojačanje po Ćavijevom ukusu za zimski prelazni rok.

Feran Tores je već otvorio šampanjac jer ga, kako pišu svi vodeći španski mediji, sati dele od zvaničnog prelaska u Barselonu. On je davno ugovorio svoje uslove sa katalonskim gigantom, ali je ostalo da se klubovi „nađu“ na sumi koju će klub sa Nou Kampa morati da plati Građanima.

Izabrane vesti

Prema informacijama katalonskog Sporta, Siti je u prvi mah tražio 75.000.000 evra, ali će na kraju da padne rukovanje oko sume od 55.000.000 evra. Barsa će verovatno da pribegne prodaji prvotimaca da bi namakla za zimska pojačanja koja su preko potrebna Ćavijevom timu da bi se domogao na kraju sezone mesta koje vodi u Ligu šampiona.

(3.30) Bilbao (3.35) Real Madrid (2.35)

Napadač Feran Tores (21) je u Mančester siti stigao 2020. godine iz Valensije u transferu vrednom 28.000.000 evra i do sada je odigrao 43 utakmice. Ipak, čim je Barselona namignula u njegovom pravcu, mladi fudbaler je poželeo da se vrati u domovinu i obuče crveno-plavi dres.

Nije mu bilo teško da ubedi trenera da ga pusti da ide, jer ako neko zna šta je Barselona, zna Pep Gvardiola. Teži deo posla je bio ubediti čelnike kluba da daju zeleno svetlo za prodaju, ali se na kraju Tores i za to izborio i skoro da je sto odsto sigurno da će posle nove godine, nakon 3. januara kada se otvara rok za registraciju novih igrača u Primeri, biti licenciran kao novi fudbaler Barselone.


tagovi

BarselonaFeran ToresMančester Siti

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara