Nikola Krstović (levo) i Aleksa Pejić (desno) (©MN Press)
Nikola Krstović (levo) i Aleksa Pejić (desno) (©MN Press)

Prvo zimsko pojačanje na pomolu: TSC dovodi fudbalera bečkog Rapida

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 21:39

Aleksa Pejić pred vratima tima iz Bačke Topole

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Zatišje pred buru na severu Srbije, nije vicešampion domaćeg prvenstva doveo niti jednog fudbalera ove zime a pred kraj prelaznog roka bi mogao ozbiljno da se pojača. Kako prenosi Sport klub, pred potpisom za tim iz Bačke Topole je Aleksa Pejić, trenutno fudbaler Rapida iz Beča. Mladi vezista je ove sezone u drugom planu u klubu iz prestonice Austrije, te bi minutažu mogao da potraži u trenutno trećeplasiranom timu Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Igrač sredine terena se afirmisao u domaćem fudbalu noseći dres Proletera iz Novog Sada, sa kojim je igrao u elitnom rangu srpskog fudbala. Prošao je omladinsku školu Brodarca, sa beogradskim timom je igrao i u Ligi šampiona za mlade. Dobra izdanja u novosadskom timu su mu donela transfer u Belorusiju, u redove Šahtera iz Soligorska, sa kojim je osvojio i titulu prvaka. Leta 2022. godine Aleksa Pejić je postao član bečkih zeleno-belih, i uspeo je da sakupi 36 nastupa za prvi tim. Ipak, povreda mu je omela karijera te je ove sezone prekomandovan u rezervni sastav. Stigao je i do dresa Orlova, za koje je nastupao u prijateljskim utakmicama protiv Paname i Dominikanske republike.

Aleksa Pejić bi pojačao vezni red Topolčana, mada na sličnim pozicijama nastupaju već Nikola Kuveljić, Milan Radin i Miloš Vulić. Eventualno bi stručni štab mogao da mu pronađe mesto u defanzivi, naročito u formaciji sa tri centralna beka, pošto je TSC ostao bez dvojica štopera ove zime, dok je Mateja Đorđević do leta van stroja zbog povrede.


tagovi

Aleksa PejićTSC Bačka TopolaTransferiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara