"novi grb Sautemptona"
"novi grb Sautemptona"

Prvoaprilske šale toliko logične da su nas naterale da se dobro zamislimo

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.16. | 11:37

Pojedini mediji baš su se potrudili

novi grb SautemptonaNije lako biti novinar u jutarnoj smeni 1. aprila. Obično, doduše, svi naglase kada je u pitanju prvoaprilska šala, ali ima i onih "lukavih", koji se potrude, smisle nešto toliko dobro da zvuči logično, ne kažu da je u pitanju dezinformacija i ostave te da nekoliko minuta lupaš glavu dumajući da li je istina ili trač.

Dve koje su nam danas privukle pažnju stižu sa Ostrva. Jer svi znamo koliko je dobar taj britanski humor.

Izabrane vesti

Jedna nam je privukla pažnju i zbog zbivanja na sinoćnjoj utakmici između Crvene zvezde i Darušafake. Nezadovoljan podrškom sa tribina jedan tviteraš je napisao: "Onima koji su večeras napustili dvoranu tri minuta pre kraja uzeti JMBG i ne puštati na utakmice u narednih 20 godina".

I onda na britanskom Sanu informacija: Uprava Aston Vile kažnjavaće svakog navijača koji tribine napusti pre završetka utakmice kazni sa pet funti! Ko izađe još u prvom poluvremenu platiće funtu više. Često kritikovani gazda Rendi Lerner navodno je besan jer mu prazne tribine otežavaju prodaju kluba.

Pristalice kluba iz Birmingema odmah su podivljale po društvenim mrežama.
"Kako igrate trebalo bi vi nama da plaćate za to mučenje", grmeo je jedan.

Taman smo sve skucali, napisali kako će se mnogi ultrasi saglasiti sa ovakvim potezom, a onda smo se zamislili: “Hej, pa ovo se sigurno kosi sa nekim zakonom“. I prilično smo sigurni da je šala u pitanju, iako nas San i dalje drži u nedoumici.

Druga “vest“ se tiče Arsenala. U želji da pozorišnoj atmosferi na Emirejtsu dodaju malo žara Tobdžije su navodno “naručile“ tri grupice ultrasa iz Italije. Da budemo precizni, tri grupice ultrasa Lacija, Intera i Milana. Oni će biti smešteni na mestima koja se nisu prodala i navijanjem će podići temperaturu u Londonu.

Kad razmisliš - baš ono što je potrebno Arsenalu. Kad malo bolje razmisliš, teško da bi klub koji već godinama ponajviše razmišlja o profitu plaćao tamo nekim Italijanima put do Londona i nazad. Na stranu što bi domaći navijači verovatno jajima gađali vlasnike kluba jer potcenjuju njihov istina skroman doprinos ambijentu.

Opet tvrdimo - šala. Kao i novi grb Sautemptona sa sve smajlijem umesto fudbalske lopte objavljen na zvaničnom klupskom sajtu.

Ali za 1. april se oprašta. Štaviše, kad su dobre, a ne one 100 puta izlizane, više su nego poželjne. Pa ako naletite na neku koja vam se baš dopala javite nam, možda je i dodamo u ovaj post.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: saintsfc.co.uk)


tagovi

Sautemptonprvoaprilska šalaPremijer ligaEvropaEngleskaAston VilaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara