Radost fudbalera Fajenorda (AFP)
Radost fudbalera Fajenorda (AFP)

PSV neće uzeti duplu krunu, Fajenord konačno uzvratio

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 22:00

Aktuelni šampion ostaje aposlutni favorit u trci za trofej

Nakon šokantnog ispadanja Ajaksa u prošloj rundi, bilo je jasno da trka u Kupu Holandije ima dva favorita. Ali i da će u četvrtfinale samo jedan od njih jer je žreb u osmini finala spojio PSV Ajndhoven i Fajenord.

Put ka trofeju u nacionalnom klupu posle velikog derbija nastavlja velikan iz Roterdama. Aktuelni šampion Fajenord je savladao budućeg PSV 1:0 i donekle spasao sezonu.

Izabrane vesti

S obzirom kako igra PSV ove sezone i da je od mogućih 54 osvojio 52 boda u Erediviziji, jasno je da ga niko neće zaustaviti na putu do trona. Ali ga je Fajenord zaustavio na putu ka duploj kruni i zakazao okršaj sa AZ Alkmarom u četvrtfinalu. Ako prođe i njih, biće jedini favorit za osvajanje trofeja na kraju jer su ostali četvrtfinalisti NEC, Groningen, Fortuna, Den Hag... Niko ni do kolena Roterdamersima.

Dva puta je ove sezone PSV slavio na De Kajpu (Superkup i prvenstvo) i mogao da postane prvi tim namon Ajaks iz sezone 1992/93 koji je tri puta u sezoni slavio u Roterdamu ali je Fajenord uspeo da spasi čast.

Počelo je otvoreno na obe strane, napadalo se, promašivale se šanse... Til je za goste pogodio stativu, a Kvinten Timber pogodio za domaće nakon pola sata igre. Primio je loptu na ivici kaznenog prostora, nesmetano se okrenuo i iskoristio veliki prostor koji su mu gosti ostavili za šut.

Bio je PSV opasniji u nastavku, dok je Brazilac Igor Paišao bio najveća pretnja u timu Fajenorda. Ubacio je Peter Boš sve napadače koje je imao u sastavu ali prvi put ove sezone u domaćin takmičenjima nije došao do gola.

Fajenord ostaje ubedljivi favorit za osvajanje trofeja nakon što su dva najveća rivala eliminisana.



tagovi

Kup Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara