(©Reuters)
(©Reuters)

PSV upropastio Ajaks: Skinuo mu krunu posle četiri godine i spremio kartu za Ligu Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 16:48

Filipsovci ostaju da jure Fajenord – 3:0

Bolnije ne može: poraz u večitom derbiju, poraz koji znači i zbogom tituli. A, vrlo verovatno i selidbu iz Lige šampiona u Ligu Evrope!

Na stranu matematika, koja još daje kakve-takve šanse Ajaksu, ali posle današnjeg šamara u duelu sa PSV Ajndhovenom jasno je da Dušan Tadić i njegov klub posle četiri godine silaze sa holandskog trona. Poslednja četiri kola pokazaće da li će preskočiti najesen i elitni evropski kup.

Izabrane vesti

PSV je prosto bio bolji tim u današnjem derbiju, Ajaks je znake živote pokazao tek na momente i to nakon što je zapao u debeli minus – 3:0.

Posle četiri godine završava se dominacija kluba iz Amsterdama. Od 2019. godine je bio šampion, s tim što u sezoni 19/20 titula nije dodeljena zbog korone, ali je ispred AZ Alkmara otišao u Ligu šampiona. Samim tim, njegov pobednički niz nije tu prekinut.

Ali, Dušan Tadić je više puta u poslednjih desetak dana ponovio da ovaj Ajaksov tim nije jak kao prethodni i da samim tim nije iznenađenje što gleda u leđa Fajenordu. Od danas i PSV-u.

Ni ovaj derbi nije prošao bez skandala, jer je prekinut u 61. minutu pošto su navijači domaćeg tima gađali i pogodili Berghujsa. Sudija je prekinuo meč, baš kao nedavno duel Fajenorda i Ajaksa. Posle 15-ak minuta igrači su se vratili na teren i lako je moglo da se desi da navijači naprave medveđu uslugu PSV-u, pošto je Tejlor samo što je meč nastavljen pogodio stativu udarcem s distance. Da su tad gosti prepolovili zaostatak, ko zna šta bi bilo do kraja.

PSV je bio malo bolji sastav u prvom poluvremenu. A, imao je i Luka de Jonga na pravom mestu u pravo vreme u 13. minutu. Centrirao je Bakajoko na peterac, a De Jong je zakucao glavom pod prečku za 1:0 (pogledajte ovde). Tanka je bila igra oba sastava u nastavku, malo šansi, ali se razgorelo na startu drugog.

Najpre je Bakajoko u 51. minutu promašio kolosalnu šansu, jedan na jedan sa golmanom, da duplira prednost PSV-a, ali tri minuta kasnije Rulji je srušio Gezubujuka i sudija je pokazao na penal. Simons nije podbacio – 2:0 (ovde). I malo posle toga došlo je do prekida.

Nije iskoristio Ajaks zamah koji je imao kada je utakmica nastavljena i kazna ga je stigla. Kombinacija dvojice igrača koji su bili zaslužni za dva gola donela je i treći: Simons je centrirao na peterac, a De Jongova noga bila je duža nego njegovih čuvara i lopta je završila u mreži (gol). Sa njom i sve nade tima iz Amsterdama da može da izvuče bar nešto u Ajndhovenu.

EREDIVIZIJA - 30. KOLO

Petak

Volendam – Kambur 2:0 (1:0)

/Mirani 39, 90/

Subota

Herenven – Emen 2:3 (1:0)

/Van Huujdonk 21, 59pen – Ter Har Romeni 47, 75, 90+1/

Groningen – NEC – prekinuto pri rezultatu 0:0

Vitese – Ekscelsior 0:0

Nedelja

Tvente - Sparta 3:3 (1:2)

/Brenet 22, Abels ag 65, Černi 67 - Lauritsen 32, 42, Sambo 91/

Go Ahed Iglas - Fortuna Sitard 2:0 (1:0)

/Viljumson 17, Blom 71/

PSV - Ajaks 3:0 (1:0)

/De Jong 13, 78, Simons 54p/

16.45: (1,35) Fajenord (5,30) Utreht (8,00)

20.00: (1,37) AZ Alkmar (4,90) RKC (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AjaksDušan TadićPSV AjndhovenHolandija 1Luk de Jong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara