Filip Maks (©Reuters)
Filip Maks (©Reuters)

PSV završava Filipa Maksa

Vreme čitanja: 1min | pon. 31.08.20. | 09:35

Možda već danas...

Sinu čuvenog nemačkog golgetera Martina Maksa povrede su usporile razvoj. Filip Maks pre dve godine bio je pred transferom karijere, Pep Gvardiola želeo ga je u Mančester Sitiju, a nedugo posle toga zanimala se i Barselona. Na kraju od toga nije bilo ništa i momak je ostao u Augzburgu. Sada, u 26. godini, na njegovo ime "grizu" daleko manje ribe, međutim pred njim je transfer u daleko atraktivniji klub. Holanđani pišu kako se čelnici PSV Ajndhovena nadaju da bi posao mogao da bude zaključen već tokom današnjeg dana.

Maksov dolazak označen je kao apsolutni prioritet. Prethodnih dana Holanđani su odugovlačili samo kako bi pokušali da spuste cenu, jer igrač je jasno stavio ljudima iz Augzburga da želi po svaku cenu da ide, ali izgleda da će naposletku ipak morati da plate traženih 10.000.000 evra, ili makar približnu sumu.

Izabrane vesti

Maks je želja trenera Rodžera Šmita koji ga veoma dobro poznaje iz vremena dok je radio u Bundesligi, a i ocene skauting službe poklopile su se sa željom iskusnog stručnjaka, tako da se vrlo lako složio i sportski direktor Jon de Jong.

Nekada olimpijski reprezentativac Nemačke tip je ofanzivnog beka, nešto poput Davida Alabe u svom izvornom obliku. Ima sjajnu levu nogu i izvodi sve prekide. U Bundesligi upisao je 15 golova i 26 asistencija...


tagovi

Filip MaksLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara