Zijeh se sigurno pita: Je l se to neko šali sa mnom? (©Reuters)
Zijeh se sigurno pita: Je l se to neko šali sa mnom? (©Reuters)

PSŽ besan zbog Zijeha: Čelsijev pogrešan mejl, ugovori bez potpisa i četiri kobna minuta – ništa od transfera!

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 13:06

Marokanac ostaje u Londonu

Prioritet je bio na novim igračima i Čelsi je trošio kao niko do sada. Za prodaje igrača u Londonu nisu toliko marili. U euforiji posle potrošenih 611.000.000 evra na nove igrače – ko će se još baviti bivšim zvezdama?

Jedan od takvih je i Hakim Zijeh, polufinalista Svetskog prvenstva sa reprezentacijom Maroka, koji je ove sezone skrajnut na Čelsijeve margine zbog čega su i klub i igrač bili spremni na rastanak.

Izabrane vesti

Igrač ipak nešto više nego klub, koji se u priči oko Zijehove pozajmice poneo prilično amaterski, posebno jer se čini da Marokančev ostanak na Stamfordu zaista nije ni u Čelsijevom interesu. Međutim, Zijeh će ostati u klubu, jer ni Pari Sen Žermenova žalba rukovodstvu Lige 1 nije urodila plodom, te ugovoreni transfer neće moći da se realizuje pošto je obavljen posle isteka roka.

PSŽ je svoje uradio na vreme, ali su Plavci svesno ili nesvesno napravili ogromne administrativne probleme.

Dobro obavešteni Radio Monte Karlo tvrdi da je Zijeh već oko podneva sleteo na lekarske preglede dok se dva kluba još nisu dogovorila da li će u ugovoru uopšte biti izlazne klauzule i koliko će ona iznositi ako je bude. Čelsi traži više, Zijeh je besan, ali ništa ne govori da bi posao mogao da propadne.

Na kraju dogovor i u 21.40. PSŽ šalje ugovor u London. Nema odgovora. Više od sat vremena. Zovu u 22.46, pa 22.48, 22.49 i 22.50 – niko se ne javlja na telefon. Tek u 22.55 stiže papir – bez potpisa. PSŽ je to odmah shvatio i svega tri minuta kasnije šalje u London ugovor koji su potpisali i igrač i klub, fali samo paraf iz Engleske. Stiže odgovor, pogrešan dokument u prilogu mejla, takozvanom attachmentu.

Pravi papiri stižu tek u 23.03. Kasno, prelazni rok u Francuskoj se zatvarao u 23.00. PSŽ je ugovor deponovao u 23.04. Na Parku prinčeva su pobesneli, ne mogu da veruju šta im je uradio Čelsijev gazda Tod Boli. On sam tvrdi da je engleska verzija drugačija, ali ne želi u detalje.

Parižani su probali sa žalbom, jer jasno je da krivica nije bila njihova, već Čelsijeva, ali – ćorava posla. Propisi su propisi, a PSŽ i Čelsi su zakasnili, pa će Zijeh bar do leta ostati u Londonu, pitanje je sa kolikom minutažom.



tagovi

Hakim ZijehZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara