Ektor Beljerin i Luis Suarez (©Reuters)
Ektor Beljerin i Luis Suarez (©Reuters)

PSŽ čeka Suarezov raskid s Barselonom i gleda ka Beljerinu

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.08.20. | 22:30

Dovođenje Benžamana Pavara i dalje prioritet, ali to nikako neće biti lak posao. Pistolero kao idealna zamena za Matadora

Odmah posle završenog finala Lige šampiona i Bajernovog trijumfa kojim je spuštena zavesa na najdužu fudbalsku sezonu u istoriji čovečanstva odmah je pokrenuta tema - šta dalje za Pari Sen Žermen?

Prvi čovek kluba Naser Al Kelaifi je uz blagoslov vlasnika iz Katara obećao nova ulaganja, ali ne prevelika ovog leta, bar dok se ne smiri pandemija virusa korona i vidi kakve će dugoročne prognoze za globalnu ekonomiju biti. Tako je odmah otpala mogućnost dovođenja Sergeja Milinković Savića koji bi ipak bio preskupa opcija čak i za Svece, a prema trenutnim najavama klub ima drugačije planove.

Izabrane vesti

Pre nekoliko dana pisalo se o tome da je prioritet sportskog direktora Leonarda dovođenje desnog beka, a da su mu prebogati vlasnici kao zadatak dali angažovanje Benžamana Pavara. Ipak, kako će imati ograničeni budžet, Leonardo neće imati mnogo aduta u rukavu ako bi do pregovora sa Bajernom došlo, a sva je prilika da ih neće biti. Naime, od samog momenta kada se informacija o interesovanju pojavila bilo je jasno da će ovaj posao biti pakleno težak čak i za PSŽ, pogotovo jer vrhuška Bajerna ne voli preterano ono što se gradi u Parizu već deset godina. Zbog toga se sada polako gleda ka alternativama, a prva je - Ektor Beljerin.

Španac sa Arsenalom ima ugovor na još tri godine, ali je prošle sezone odigrao samo 25 utakmica jer je često bio povređen. U Parizu veruju da bi im mnogo lakše bilo da plate Arsenalu za Beljerina, nego da se razvlače u pregovorima sa Bajernom, a pominje se da je PSŽ za dugogodišnjeg beka Tobdžija spremio 30.000.000 evra. Ovim informacijama barata pouzdani francuski radio Monte Karlo, koji gotovo nikada ne greši i ne razbacuje se sa informacijama tek tako.

Ono što je daleko interesantnija vest jest da je PSŽ bacio oko na Luisa Suareza! Kako se navodi, PSŽ hoće Suareza kao zamenu za Edinsona Kavanija, ali neće napraviti nijedan zvanični potez sve dok Urugvajac ne ispregovara sporazumni raskid ugovora sa Barselonom, što je teren koji se uveliko priprema posle odluke Ronalda Kumana da definitivno precrta Pistolera iz planova za narednu sezonu. Poznato je da su odnosi PSŽ i Barselone godinama zategnuti posle celog spektakla koji se dogodio s kupovinom Nejmara i zato francuski šampion neće praviti nikakve poteze dok se u Kataloniji ne raščiste stvari.

Suarez ne samo što bi bio idealna zamena Kavaniju, već bi obnovio saradnju sa Nejmarom s kojim je obožavao da igra u Barseloni i čak je nekoliko puta javno isticao koliko bi voleo da ponovo igraju zajedno, ali na stadionu Kamp Nou. PSŽ je svakako u potrazi za kvalitetnom "devetkom", a Suarez bi savršeno legao Parižanima i zbog toga što ne bi koštao ni cent, bar kada je obeštećenje u pitanju.

Prema tvrdnjama katalonskog lista Sport Suarez je obavio telefonski razgovor s direktorom Ajaksa Markom Overmarsom, ali mu se uljudno zahvalio na ponudi jer nije zainteresovan da se vrati u Ajaks i želi nešto izazovnije.

Nije teško zaključiti da Suarez i dalje može da igra vrhunski fudbal i da bi mogao dosta toga da donese Parizu...



tagovi

Luis SuarezEktor BeljerinLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara