PSŽ dobio zvaničnu ponudu za Kavanija: Plaćena pozajmica do leta i komplet plata

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.20. | 17:55

Čelsi krenuo po Matadora, njegov otac navija da njegov sin ipak dođe u Atletiko

Remi protiv Arsenala, uz nezgodnu povredu prvog strelca Tamija Abrahama i činjenice da mladi golgeter jedinu alternativu ima u Mišiju Batšuajiju naterala je Frenka Lamparda i njemu nadređene direktore da ubrzaju i konkretizuju interesovanje za Edinsona Kavaniju i zapravo krenu u realizaciju eventualnog transfera već ove zime!

Ugledni britanski list Tajms javlja da je Čelsi na adresu Pari Sen Žermena dostavio prvu zvaničnu ponudu koja glasi - pozajmica do leta, plus komopletno pokrivena plata do kraja sezone! 

Izabrane vesti

Preciznije, Čelsi je spreman da za Kavanijev dolazak na Stamford Bridž plati oko 6.000.000 evra, s tim da bi klub na sebe preuzeo sve preostale plate za ovu sezonu koje iznose oko 450.000 evra nedeljno. To je oko 9.000.000 evra do kraja juna!

Međutim, izvesno je da će Čelsijeva prva ponuda biti odbijena. Prvo, jer sportski direktor Leonardo ne pristaje na druge kombinacije izuzev prodaje Edinsona Kavanija i to za sumu od bar 25.000.000, a idealno 30.000.000 evra. Drugo, Kavanijev otac i agent Luis ne pušta svog sina u London, bar ne zasad. Naime, Luis Kavani je u mikrofon televizijskog programa Čiringito izjavio da se nada Edinsonovom dolasku u Madrid, odnosno Atletiko.
“Edinson želi u jedan drugi klub. To je ono što bi i mene zadovoljilo. To je da pređe u Atletiko. Edinson bi koliko sutra potpisao da igra za Dijega Simeonea samo kada bi PSŽ dobio validnu ponudu. Ali, Tomas Tuhel je već izjavio da mu je Kavani potreban kako bi se borio za Ligu šampiona“, poručio je Luis Kavani.

U ovom trenutku Atletiko i PSŽ su daleko od dogovora. Rohiblankosi su dosad jedino dostavili ponudu vrednu 10.000.000 evra koju je PSŽ glatko odbio, ali i pored toga Luis Kavani se nada da će njegov sin ipak da završi na stadionu Vanda Metropolitano. Zanimljivo, Kavanijeva majka je u izjavi za madridski list As otkrila da je PSŽ odbio dosad već tri Atletikove ponude, ali su detalji ostali u tajnosti. Podsetimo, prvi čovek Atletika Migel Anhel Hil Marin i sportski direktor Andrea Berta nedavno su putovali u Pariz kako bi razgovarali s Naserom Al Kelaifijem o mogućem transferu, ali do dogovora očigledno nije došlo...

Ovih dana u trku za Kavanijev potpis uključili su se još i Totenhem, koji traži zamenu za povređenog Harija Kejna, te Mančester junajted i Arsenal. Ali, navodno, oni su još dalji od Čelsija u ovoj tržišnoj utakmici...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara