Naser Al Kelaifi (©Reuters)
Naser Al Kelaifi (©Reuters)

PSŽ gradi imperiju po ugledu na Siti: Sprema se kupovina Sampdorije, Malage, Santosa

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.05.23. | 18:39

Kao što klub iz Mančestera ima nekoliko svojih klubova širom sveta

Još samo jedan korak deli Mančester Siti pa da osvoji Ligu šampiona, najveći trofej koji mu nedostaje u vitrini. I da time zaokruži ceo proces koji je počeo otkako su stotine miliona iz Abu Dabija počele da se slivaju u taj klub.

U međuvremenu, dok su čekali najvredniji trofej svih ovih godina, vlasnici plavog kluba iz Mančestera su stvarali imperiju, kupujući klubove širom sveta. Tako su stvorili Siti grupu, koja u svom vlasništvu ima belgijski Lomel, francuski Troa, Njujork siti, Melburn siti, špansku Đironu, pa Mumbaj u Indiji...

Izabrane vesti

Očigledno da je to dobar model poslovanja, pošto su vlasnici Pari Sen Žermena rešili da urade isto! Katarska investiciona grupa, na čijem je čelu Naser Al Kelaifi, gazda francuskih Svetaca, krenula je u kupovinu nekoliko klubova širom planete.

Katarani su već otkupili 21 odsto akcija portugalske Brage, naredna meta im je 50 odsto španske Malage, potom preuzimanje Sampdorije, koja je ispala u Seriju B, a u pregovorima su i oko investiranja u brazilski Santos, gde poslom rukovodi Nejmar senior.

Sve to ne znači da će Al Kelaifi okrenuti leđa ili zavrnuti slavinu Pari Sen Žermenu, ali očigledno novac mora da se obrće... 


tagovi

Pari Sen ŽermenAl Kelaifi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara