PSŽ i Sergej - sad je Leonardo glavni, kreće luda letnja akcija

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.19. | 12:45

Hoće li se ostvariti san vrhuške kluba iz Pariza i brazilskog sportskog radnika?

Dugo iščekivani odlazak Antera Enrikea s mesta sportskog direktora Pari Sen Žermena otvorio je auto-put Naseru al Kelaifiju da vrati Leonarda na poziciju s koje je klub lansirao u orbitu, čime bi otpočeo projekat Pari Sen Žermen 2.0.

Pariska revolucija, spreman projekat „PSŽ 2.0“ - vraća se Leonardo! Prvi cilj je De Liht, pa rehabilitacija veznog reda

Izabrane vesti

Brazilac će, kako se ranije pisalo, kao primarni zadatak imati da završi transfer Matijsa de Lihta iz Ajaksa i tako se revanšira Barseloni za „krađu“ Frenkija de Jonga, posle čega bi trebalo da se ozbiljno poradi na renoviranju veznog reda. A, u srcu tog renoviranja naći će se Sergej Milinković Savić! Francuski navijački sajt Paris United, inače povezan s klupskim strukturama na Parku prinčeva, najavljuju da će Leonardo uraditi sve kako bi srpskog reprezentativca dovesti u Pariz. Ovakva odluka, ako je zaista bude, ne bi trebalo ništa da začudi jer je Leonardo veliki obožavalac Milinković Savićevih igračkih kvaliteta i žarko ga je želeo u Milanu prošlog leta. Do dogovora tada nije došlo zbog želje prvog čoveka Lacija Klaudija Lotita da za Sergeja uzme čak 150.000.000 evra! Milan tu sumu nikako nije mogao da iskešira zbog ogromnih klupskih dugova napravljenih pod kratkim i vrlo neuspešnim mandatom kontroverznog kineskog biznismena Lija Jonghonga, pa je Leonardo tada - pod rukovodstvom američkog investicionog fonda Eliot - dao Lotitu sledeći predlog: pozajmica s pravom otkupa na 80.000.000 evra, plus još 40.000.000 u raznim bonusima. Lacio je tu ponudu glatko odbio, a Milan je odmah ispao iz dalje trke. 

Leonarda sada više nema u Milanu, a zato želi da iskoristi bolju finansijsku situaciju u Parizu kako bi doveo ispunio svoju i želju Nasera al Kelaifija, ali i da klubu podari vezistu kakav se dugo traži. Navodno, Lotito je spreman za razgovor, ali neće sesti za pregovarački sto bez ponude od bar 75.000.000 evra. Ta je suma u ovom trenutku velika čak i za PSŽ, pošto će bar toliko novca biti izdvojeno za Matijsa de Lihta, a ne treba zaboraviti da su Sveci pod lupom inspekcije zbog finansijskog fer-pleja... Zbog toga bi PSŽ prvo morao da proda neke igrače, pa tek onda da kupuje dalje. 

Podsetimo, na listi za odstrel su Julijan Draksler, koga navodno želi Bajern, pa onda Toma Menije, Lejvan Kurzava, Kristofer Nkunku, možda čak i Leandro Paredes, Presnel Kimpembe, Erik Maksim Čupo Moting...

Sergej je prošlog oktobra parafirao novi ugovor s Lacijem do juna 2023. godine, uz godišnju platu od 3.000.000 evra. Taj deo za PSŽ nikako neće predstavljati problem, ako do transfera uopšte i dođe. A, ne treba zaboraviti da je agent srpskog veziste nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i SCG Mateja Kežman, inače bivši igrač Pari Sen Žermena. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara