Idrisa Gej (©Reuters)
Idrisa Gej (©Reuters)

PSŽ nastavio niz, ali igra ne obećava pred Siti: Gej zaplesao pre pucnja, Draksleru dovoljne sekunde (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.09.21. | 23:05

Mihailo Ristić među najboljima u timu Monpeljea na Parku prinčeva. Lion s desetoricom od 14. minuta odoleo Lorijanu

Bez obzira na maksimalnih osam pobeda u prvenstvu Francuske, Pari Sen Žermen ne igra kao što se očekuje od tako skupocenog tima. Ekipa Maurisija Poketina u duelu najefikasnijih timova lige kao domaćin savladala je Monpelje 2:0 (2:0), ali ponovo to nije bila partija na visokom nivou. Ne mogu navijači Svetaca biti zadovoljni pred derbi Lige šampiona sa Mančester sitijem idućeg utorka u Parizu.

Osim Ašrafa Hakimija, zvezde koje su dovedene letos još nisu uhvatile zalet. Lionel Mesi i Serhio Ramos opet su meč gledali sa tribina, Žoržinjo Vajnaldum je ušao desetak minuta pre kraja, a Đanluiđi Donaruma i dalje čeka da odmeni Kejlora Navasa na golu. Mada, kako brani Kostarikanac, pitanje je hoće li se to uskoro dogoditi.

Izabrane vesti

Lionel Mesi (©Reuters)Lionel Mesi (©Reuters)

Iako ih čeka težak ispit u utorak, nije Poketino kombinovao tim. Silovito je domaćin ušao u utakmicu, od prvog minuta naterao rivala da se povuče pred svoj gol, što se isplatilo u 14, kada je Idrisa Gej sjajnim udarcem sa 17 metara pod prečku matirao Jonasa Omlina. Nije Švajcarac imao šansu protiv topovskog šuta kom je prethodila varka telom senegalskog veziste. Ne baš kao Ronaldinjo onomad u dresu Barselone protiv Čelsija, ali zaplesao je Gej sambu pred kaznenim prostorom Monpeljea na dodavanje Anhela Di Marije, a onda upalio top u levoj nozi.

I onda, odrađivanje posla sve do 88. minuta, kada je Julijan Draksler svega nekoliko sekudni po ulasku u igru postavio konačnih 2:0.

Desetak minuta pošto su se našli u rezultatskom zaostatku, goste je zadesio novi problem. Zbog povrede je u 25. minutu morao da izađe štoper Tuler, a zamenio ga nezagrejani Nikolas Koza. Brzo se našao na velikim iskušenjima, ali je uspeo da zajedno sa saigračima zatvori prilaze Monpeljeovom golu sve do pomenutog finiša meča.

Parižani su tokom prvog dela pretili uglavom sa distance. U šansama su najčešće bili Nejmar i Kilijan Mbape, a Ander Erera je u 40. minutu udarcem sa dvadesetak metara pogodio prečku.

Po povratku sa odmora opao je pritisak domaćina, koji je uspešno kontrolisao dešavanja na terenu, ali je tek u poslednjih pola sata počeo da stvara nove prilike za gol. Nešto iza 60. minuta dvaput se u šansi našao Mbape. Oba puta tražio je penal, možda jednom i mogao da ga dobije, ali nije tako mislio arbitar Antoni Gotje. Potom je i Nejmar gađao ugao iz solidne pozicije, ali nedovoljno precizno.

Na drugoj strani, u dva navrata istakao se Kejlor Navas. Odlično je zaustavio "žabicu" Mavididija, pa šut glavom Žermena. Pitanje je šta bi bilo da su gosti, u čijim redovima se istakao Mihailo Ristić s nekoliko prodora i centaršuteva, ali i dobrom igrom pozadi, uspeli da izjednače tokom drugog poluvremena. Verovatno nova drama za igrače Pari Sen Žermena, koji su u prethodne dve utakmice tek golovima u 90. minutu savladali Lion 2:1, pa Mec istim rezultatom.

Istovremeno sa ovom utakmicom bitku za drugo mesto na tabeli vodili su Lion i Lorijan. Domaćinu je posao značajno bio otežan od 14, minuta kada je direktan crveni karton dobio levi bek Emerson - zbog prekršaja kao zadnji igrač odbrane - ali su uspeli da ostanu neporaženi. U 51. minutu je Karl Toko Ekambi anulirao prednost gostiju iz 20, kada je precizan bio Arman Lorijet.

Prvi gol viđen je iz slobodnjaka, a za drugi se isplatila upornost.

LIGA 1 – 8. KOLO

Subota

Sent Etjen - Nica 0:3 (0:1)

/Guiri 15, Stengs 54, Delor 83/

Strazbur - Lil 1:2 (0:1)

/Sisoko 75 - Dejvid 23, 57 pen/

Olimpik Lion - Lorijan 1:1 (0:1)

/Ekambi 51 - Lorijet 20/

PSŽ - Monpelje 2:0 (1:0)

/Gej 14, Draksler 88/

Nedelja

13.00: (3,40) Bordo (3,25) Ren (2,35)

15.00: (2,05) Brest (3,50) Mec (3,90)

15.00: (2,60) Rems (3,00) Nant (3,25)

15.00: (2,80) Troa (2,90) Anže (3,05)

17.00: (3,80) Klermon (3,50) Monako (2,10)

20.45: (1,80) Olimpik Marselj (3,70) Lens (5,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Idrisa GejNejmarKilijan EmbapeLionel MesiMihailo Ristić

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara