Eduardo Kamavinga ©Reuters
Eduardo Kamavinga ©Reuters

PSŽ ne pušta Mbapea, Perez reagovao i "oteo" Kamavingu

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 23:42

Iz Francuske stižu informacije da je pao dogovor

Odbio je Pari Sen Žermen i 200.000.000 za Kilijana Mbapea i Real Madrid pred kraj prelaznog roka stavio u poziciju da za njegove usluge mora da plati svestski rekord (preko 222.000.000 evra). Dok fudbalski sve nestrpljivo čeka odluku, Kraljevski klub je pred zatvaranje pijace završio iznenadno pojačanje. Iz vedra neba je odjeknulo - Eduardo Kamavinga se seli na Santijago Bernabeu.

Prvi se oglasio novinar francuskog Kanal plusa Pol Šukril. Koji je istakao da su Real i Ren postigli dogovor oko transfera talentovanog veziste i da je ostalo još samo da se utanače detalji. A onda su informacije krenule da stižu sa svih strana.

Izabrane vesti

Ugledni Atletik se nadovezao sa podacima iz svojih izvora i potvrdio da su dve strane u pregovorima, da bi novinar Telefuta Žulijen Mejnar doznao i visinu obeštećenja. Ren očekuje zarada od 28.000.000 do 30.000.000 evra bez bonusa.

S ozbirom da je reč u pouzdanim izvorima, utisak je da je gotovo - Kamavinga se seli na Bernabeu. Već neko vreme je jasna želja mladog fudbalera da karijeru nastavi u nekom od najvećih evropskih klubova, što znači da postizanje dogovora oko ličnih uslova saradnje sa Blankosima neće biti nikakva prepreka. Već sutra bi transfer trebalo da bude ozvaničen.

Kamavinga je najmlađi igrač u istoriji Rena. Profesionalni ugovor potpisao je sa samo 16 godina i mesec dana starosti. Tri meseca kasnije upisao je i debi. Vrlo brzo je postalo jasno da Ren ima pravi biser u svojim redovima. Praktično je već bio viđen kao buduće pojačanje Pari Sen Žermena, ali je Real, izrevoltiran dešavanjima oko Mbapea, odlučio da se osveti.

Iako će tek u novembru napuniti 19 godina, iza sebe već ima 100 takmičarskih nastupa (87 za prvi tim Rena). Postigao je i šest golova (dva u prvom timu). Iza sebe ima i tri nastupa u reprezentaciji Francuske, a u oktobru prošle godine postao je i najmlađi strelac Trikolora od 1914. godine.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Eduardo KamavingaReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara