Mauro Ikardi (Reuters)
Mauro Ikardi (Reuters)

PSŽ prodao Ikardija za 10.000.000 evra, moguć je ekspresan transfer u Argentinu na šest meseci

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 21:46

Argentinac potpisao na tri godine

Galatasaraj je danas predstavio Sedrika Bakambua kao novo pojačanje, Vilfrid Zaha je u avionu za Tursku, a večeras je kupljen i Mauro Ikardi.

Kontroverzni Argentinac je potpisao na tri godine za Galatasaraj koji je Pari Sen Žermenu platio 10.000.000 evra na ime obeštećenja. Međutim, moguće je scenario u kojem će Ikardi momentalno da napusti Galatu i preseli se u argentinski Njuels...

Izabrane vesti

Ikardi je prošlog leta došao u Galatasaraj na pozajmicu iz Pari Sen Žermena, a turski klub je plaćao samo 10 odsto od njegove plate koja na neto godišnjem nivou iznosi 6.750.000 evra. Ostatak je pokrivao PSŽ. Argentinac je u Turskoj blistao, postigao 22 gola na 24 prvenstvena meča i odigrao glavnu ulogu u osvajanju titule.

Hteo ga je saudijski Al Tavon, htela ga je i Roma ali za sve se pitao PSŽ koji ga je Interu pre tri godine platio 50.000.000 evra i sa kojim je imao ugovor na još godinu dana. Ikardijev prvi izbor je bio ostanak u Galati a onda su ga zadesili privatni problemi.

Ikardijeva supruga Vanda Nara ima ozbiljne zdravstvene probleme i otputovala je za Argentinu gde treba da radi dodatne testove i da se leči. Ikardi je pregovore o transferu stavio sa strane i klubovi su mu izašli u susret. PSŽ je popustio, a Galatasaraj platio 10.000.000. Međutim, zbog novonastale situacije sa suprugom, Ikardi bi narednih šest meseci mogao da igra za argentinski Njuels kao pozajmljen igrač Galate kako bi bio blizu žene i dece. Galatsaraj je spreman da mu ispoštuje tu želju.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Njuels Old BojsMauro Ikardi

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara