Pucalo na Brdu, Čukarički okrenuo uz dva penala! Petarda TSC-a, Makarić i Đorđević šerifi juga Srbije

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.11.20. | 18:00

Mačva bolja od Javora - 1:0

Pucalo je na Banovom brdu, Čukarički je vodio, Voždovac okrenuo i bar nakratko boravio na četvrtoj poziciji Superligi, ali su na krilima Ndijajea i Veljka Birmančevića Brđani uspeli da viđen poraz pretvore u veliku pobedu – 3:2. Čukarički je na taj način sačuvao sjajnu statistiku u sudarima sa timom sa Dušanovca, ali što je za mladog trenera Dušana Đorđevića stigao do petog mesta superligaške tabele.

Imalo je šta da se vidi u malom gradskom derbiju na Banovom brdu. Dva ofanzivno orjentisana rivala bili su režiseri vrlo zanimljivog meča. Videli smo pet golova, dva preokreta, sjajne solopariture Veljka Birmnačevića sa jedne odnosno Jovana Nišića sa druge strane. Na kraju je prevagu odnelo nešto veće iskustvo Čukaričkog, uz napomenu da je domaćin postigao dva gola posle jedanesteraca. Čini se opravdano dosuđenih.

Izabrane vesti

Nije bilo mnogo prilika u prvom poluvremenu na staddionu Čukaričkog, ali jeste dva gola. Posle prekršaja nad Kajevićem, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Veljko Birmančević je iskoristrio jedanesterac. Međutim, Voždovčani nisu klonuli duhom. Odlično je igrom tima Jovana Damjanovića dirigovao kapiten Nišić i brzo vratio meč na početak.

Kada je Marko Putinčanin doveo goste u vođstvo, sve je bilo spremno za priče o Voždovcu kao najvećem superligaškom iznenađenju. Međutim, Čukarički je podigao nivo igre u poslednjih pola sata. Akciju za izjednačenje ponovo je iskreirao Asmir Kajević, sjajnim dodavanjem kroz saredinu za Ndijajea. Tamnoputi napadač je posle utrčavanja uspeo da provuče loptu kroz noge Milanu Prekoviću. Nije se Voždovac odlučio da brani prednost, bilo je opasnih situacija i pred golom Petrovića. Međutim, platili su gosti ceh neiskustva. Bez velike potrebe Miloš Milović je igrao rukom u svom šesnestercu i pomogao Veljku Birmačeviću da stigne do još jednog gola.

Veliki trijumf nad Partizanom označio je početak velike krize Radničkog. Bez zaraženog trenera Milana Đuričića, kao i jednog od najboljih igrača Nenada Gavrića, Nišlije su potpisale drugu uzastopnu kapitulaciju. Posle Javora savladao ih je i rival sa juga Srbije, surdulički Radnik – 0:1. Pod vođstvom Slavoljuba Đorđevića, Surduličani igraju vrlo dobro. I danas su na Čairu briljirali pred svojim golom. Bili čvrsti i organizovani. A za ostatak posla pobrinuo se najbolji strelac lige Milan Makarić. Bivši član Vojvodine je pobegao odbrani Nišlija u 17. minutu i desetim prvenstvenim pogotkom doneo, ispostaviće se, tri boda Radniku.

Navaljivao je Radnički, pokušavao na sve načine da dođe do boda, ali je Radnik odigrao sa mnogo samopouzdanja. Čak je Milan Makarić postigao još jedan pogodak. Poništen je zbog faula.

TSC kuburi na gostovanjima, ali je posle Novog Pazara (7:0), na svom terenu uspeo da urniše još jednog rivala. Stradala je Mladost iz Lučana (5:0), uz pogodak nekadašnjeg beka Crvene zvezde Marka Petkovića.

Nije bilo nikakve neizvesnosti u Senti. Za 15 minuta u finišu prvog poluvremena Milićević, Petković i Đuro Zec su izreštali goste iz Lučana. U nastavku su mladi Banjac i Lukić podebljali trijumf.

Veliki dan za šabačku Mačvu. Ekipa koja prolazi kroz tešku organizacionu krizu uspela je da slavi protiv ivanjičkog Javora (1:0). Gosti jesu dominirali, ali su promašili nekoliko izgleddnih prilika. Uključujući i penal. Kazna je stigla u 80. minutu kada je pogodio Ortiz.


SUPERLIGA - 14. KOLO

Petak

Metalac – Vojvodina 3:3 (1:1)

/Katanić 33, Arambašić 85, Grbović 90+2 - Mrkaić 17, Čović 73, Đuričin 78/

Subota

OFK Bačka – Rad 0:1 (0:1)

/Novaković 23/

Novi Pazar – Zlatibor 1:2 (1:1)

/Sise 39 – Đokić 33, 56/

Proleter – Napredak 1:0 (0:0)

/Babić 50 pen/

Radnički - Radnik 0:1 (0:1)

/Makarić 17/

Mačva - Javor 1:0 (0:0)

/Ortiz 81/

TSC - Mladost 5:0 (3:0)

/Milićević 33, Petković 43, Zec 45, Lukić 80, Banjac 87/

Čukarički - Voždovac 3:2 (1:1)

/Birmančević 26 i 85 penali, Ndijaje 68 - Nišić 38, Putinčanin 58/

Spartak - Partizan 1:2 (0:1)

/Tufegdžić 60 - Asano 34, Šćekić 71/

Nedelja

19.00: (1,15) Crvena zvezda (8,50) Inđija (15,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Veljko BirmančevićJovan NišićMilan MakarićSlavoljub Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara