Puče Barsa! LDU preuzeo tron u Ekvadoru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.20. | 03:00

Olmedo iznenadio dosadašnjeg lidera prvenstva - 1:0

Olmedo je odgovoran za smenu na vrhu ekvadorskog prvenstva, pošto je u petom kolu naneo prvi, iznenađujući poraz do sada vodećoj Barseloni. Najtrofejniji klub tamošnjeg fudbala pao je u Riobambi zahvaljujući pogotku Žoaa Paredesa iz 35. minuta utakmice. Gosti su napadali, pokušavali da stignu makar do izjednačenja koje bi im donelo bod prednosti u odnosu na LDU, ali nisu uspeli pa su pognutih glava napustili Olimpiko de Riobamba - 0:1 (0:1).

Olmedo je do pobedonosnog pogotka stigao iz izuzetno brze kontre. Paredes, koji na prvi pogled deluje kao da ima koji kilogram viška, izuzetno je istrčao, izdržao duel sa Vilijamom Riverosom, a potom uspeo i da matira istrčalog Havijera Buraja.

Izabrane vesti

Barselona je neprijatno iznenadila ove večeri, iako je tokom najvećeg toka meča bila kvalitetniji protivnik. Ipak, Fabijan Bustos je očigledno pogrešio sa izborom taktike i igrača za ovaj meč, pa je već na poluvremenu ubacio Mikela Aroja i Niksona Molinu. Gosti su žestoko napali u nastavku, imali su nekoliko odličnih prilika, ali se mreža izuzetno raspoloženog Hosea Sevaljosa Enriksa ipak nije tresla.

Za Barselonu će ovaj poraz predstavljati težak udarac i veliko opterećenje uoči meča sa Independijenteom del Valjeom. Domaćin će biti favorit za osvajanje bodova u Gvajakilu, ali treba imati na umu da je Independijente jedini tim koji je savladao LDU od početka druge takmičenja u ekvadorskoj Ligi pro.

EKVADOR 1, DRUGA FAZA - 5. KOLO

Petak

LDU Kito - Orense 4:0 (1:0)

Subota

Olmedo - Barselona 1:0 (1:0)



tagovi

EkvadorLDU Kito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara