Kristijan Lovrić (HNK Gorica)
Kristijan Lovrić (HNK Gorica)

Puče transfer bomba u Hrvatskoj: Osijek poslednjeg dana prelaznog roka razbio kasu za kapitalca!

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.02.22. | 02:43

Jedan od najboljih igrača lige kojeg su ranije želeli Hajduk, Dinamo, Seltik, kijevski Dinamo seli se kod Nenada Bjelice

Danas se u Hrvatskoj završava prelazni rok, a transfer bombu za poslednji dan zimske pijace je sačuvao i aktivirao lukavi Nenad Bjelica. Trener, sportski direktor, alfa i omega Osijeka je uspeo da ostvari želju svih velikih klubova u Hrvatskoj i da u svoje redove dovede Kristijana Lovrića iz Gorice.

Reč je o jednom od najboljih igrača lige kojeg su u prošlosti želeli Dinamo i Hajduk ali je Gorica odolevala i nadala se nekom velikom novcu iz inostranstva. Pregovarala je u zadnje dve godine o njegovoj prodaji sa Seltikom, kijevskim Dinamom, Kinezima, odbila i 3.000.000 evra, da bi na kraju prihvatila Osijekovu ponudu od 2.000.000 plus 20 odsto od narednog transfera, a dobila je i kongoanskog napadača Mervija Endokita kao kusur. Lovrić će danas staviti paraf na četvorogodišnji ugovor vredan 300.000 evra po sezoni, javljaju Sportske novosti.

Izabrane vesti

Lovrić je najbolji igrač hrvatskog šampionata koji ne igra u nekom od klubova „velike četvorke“, a veoma su retki i igrači iz Dinama, Hajduku, Rijeke i Osijeka koji mogu da mu pariraju. Ono što su Mislav Oršić u Dinamu, Marko Livaja u Hajduku ili Josip Drmić u Rijeci, Lovrić će biti u Osijeku.

Lovrić ima 26 godina, reprezentativac je Hrvatske, igra na poziciji levokrilnog napadača i već dve godine važi za igrača koji pravi razliku u ligi. Prerastao je Goricu koja se poslednjih godina uzdigla na pijadestal najboljeg „malog“ kluba u Hrvatskoj i bilo je samo pitanje vremena kada će da ode.

Goricin predsednik Nenad Črnko je možda napravio i grešku kada je ranije odbijao bogatije ponude za Lovrića očekujući 5.000.000 evra ali je na kraju opet zaradio veliki novac. Lovrić je u Goricu došao pre četiri godine iz Lokomotive za 500.000 evra i klub je zaradio četiri puta na njemu. A možda i više u zavisnosti od procenata i bonusa vezanih za Osijekove rezultate u Evropi.

Odavno je Lovrić velika želja Nenada Bjelice u Osdijeku, mesecima su trajala netezanja i pregovori, a kada je Gorica nedavno odbila ponudu za koju je rečeno da je „bila debelo manja od 2.000.000 evra“, izgledalo je da Bjelica nikada neće dobiti Lovrića. Ipak, u poslednjih 24 sata zimskog prelaznog roka, Osijek i Gorica su našli zajednički jezik i Bjelica je dobio kapitalno pojačanje za nastavak sezone.

Lovrić je drugo najskuplje pojačanje u istoriji Osijeka pošto je rekorder Mierez plaćen 2.500.000 evra. Drugo je najskuplje pojačanje u hrvatskom fudbalu ove zime pošto je prethodno Dinamo od Osijeka kupio Petra Bočkaja za 2.500.000 evra. Upravo će Lovrić doći na mesto Bočkaja na levom krilu i čini se da je Osijek doveo boljeg i talentovanijeg igrača od onog kojeg je prodao Dinamu. A Lovrić je i druga najskuplja prodaja u istoriji Gorice koja svake sezone realizuje makar jedan milionski transfer. Rekorder je Atijemven koji je prodat Dinamu za 2.650.000 evra.



tagovi

Kristijan LovrićOsijekGorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara