Leonardo Bonuči (©Reuters)
Leonardo Bonuči (©Reuters)

Pukla ljubav 12 godina duga: Bonuči vodi Juventus na sud

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 12:59

Iskusni defanzivac pokreće sudski postupak protiv doskorašnjeg kluba

Pukla ljubav 12 godina duga! Leonardo Bonuči i Juventus rastali su se ovog leta, ali će im se putevi spojiti makar još jednom. Samo ne na terenu, već na – sudu.

Italijanski mediji javljaju da će iskusni defanzivac pokrenuti sudski postupak protiv doskorašnjeg kluba pošto je tokom leta isključen iz tima. Bonučiju je još krajem prošle sezone predočeno da ga Masimilijano Alegri nema u planu za aktuelnu takmičarsku godinu te je bio primoran da trenira odvojeno od ostatka ekipe tokom predsezone.

Izabrane vesti

Svestan da su mu dani u Torinu odbrojani, Bonuči je poslednjeg dana prelaznog roka potpisao za Union iz Berlina, ali smatra da ga je Stara dama oštetila time što ga je nedeljama držala podalje od prvog tima i želi to da naplati.

Kako piše Đanluka di Marcio, Bonuči će tužiti Staru damu, jer mu u klubu nisu obezbedili adekvatne uslove za treniranje, čime su prekršili kolektivni ugovor sa Italijanskim udruženjem fudbalera. Navodno, iskusni Italijan je pristup terenima imao uveče ili pak u različito vreme od ostatka tima, nije uopšte imao priliku da viđa članove stručnog štaba i koristi kompletan trening centar.

Italijan ne namerava da se na ovaj način opari, već samo istera "pravdu", jer će, kako navode italijanski mediji, ukoliko dobije sudski sport, novac donirati Neurolandu, nevladinoj organizaciji koja podržava porodice dece hospitalizovane na Odeljenju za dečju neurohirurgiju u u bolnici u Torinu i Live Onlus, kojka kupuje i donira defibrilatore za sportske klubove, škole i opštine.

Bonuči je u Juventus stigao 2010. godine iz Barija za 15.500.000 evra i u klubu je proveo 12 sezona, uz kratak prekid od 12 meseci provedenih u Milanu (2017/18). Italijanski defanzivac je za torinski tim upisao 502 nastupa i sa istim osvojio osam Skudeta, četiri Kupa i pet Superkupova Italije. Sve to samo da bi na kraju ovako zatvorio poglavlje...


tagovi

Leonardo BonučiJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara