Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pukla petarda Sao Paula, Bruno Mezenga srušio Bragantino (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.02.23. | 06:44

Flamengo preokretom do liderske pozicije

Sa većim, kvalitetnijim timovima uglavnom se mučio, ali je sa onim manjim lako izlazio na kraj. I tu praksu Sao Paulo je potvrdio večeras sravnivši sa zemljom Inter de Limeiru na Morumbiju u 9. kolu saveznog šampionata Paulista – 5:1 (2:1).

Posle pobede nad četvrtoligašem, daleko najubedljivije u dosadašnjem toku šampionata, Sao Paulo se učvrstio na prvoj poziciji Grupe B sa 17 poena, a budući da je trećeplasirani Guarani na 10 bodova, u preostala tri kola popularnim Trikolorima biće dovoljna tri boda za plasman u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Inter je uspeo da pruži otpor u uvodnoj fazi meča, štaviše i da izjednači posle primljenog gola u 15. minutu, ali odgovor na drugi gol domaćina u finišu prvog poluvremena nije imao. Sao Paulo je u nastavku dodao gas i stigao do ubedljivog trijumfa. Jedan od strelaca bio je i Gustavo Galopo, argentinski napadač, koji se šestim pogotkom u prvenstvu izjednačio sa Džonom Keneijem iz Feroviarija na vrhu liste strelaca šampionata Paulista.

Inter de Limeira je osstala na trećoj poziciji sa 10 bodova, četiri manje od lidera Botafoga SP i drugoplasiranog Bragantina.

Do vrednih bodova u šampionatu stigla je i Agua Santa. Brazilski niželigaš je na svom terenu savladao Bragantino (1:0), a gol vredan skalpa protiv favorizovanog prvoligaša postigao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Bruno Mezenga.

Sjajno se Mezenga ubacio na dodavanje Igora Enrikea, primio loptu grudima ispred čuvara i pogodio dalji ugao za velika tri boda. Agua Santa se tako učvrstila na drugoj poziciji Grupe B sa 14 bodova, koliko ima i Bragantino, drugoplasirani tim Grupe A.

Još jedan brazilski velikan, Flamengo, bio je večeras uspešan u svom saveznom prvenstvu. Rubronegri su u 8. kolu šampionata Karioka posle preokreta savladali Volta Redondu – 3:1 (0:1). Brazilski trećeligaš slovio je do nedavno za najprijatnije iznenađenje takmičenja, bio je večeras na dobrom putu da režira još jedno, ali nije uspeo da sačuva minimalnu prednost sa kojom je otišao na odmor.

Volta je povela u prvom minutu nadoknade prvog dela golom Luizinja, ali je do odlaska na odmor Flamengo imao priliku da izjednači samo da je Gabrijel Barbosa bio precizan sa bele tačke. Ipak, Gabigol se iskupio u nastavku. Prvo je doneo izjednačenje u 58. minutu, da bi u 74. režirao preokret. U nadoknadi je Pedro overio trijumf posle kojeg je Flamengo lider šampionata Karioka sa 17 bodova. Volta je četvrtoplasirana sa četiri manje.

BRAZIL, PAULISTA - 9. KOLO

Utorak

Botafogo SP - Sao Bento 1:0 (0:0)

Sreda

Agua Santa - RB Bragantino 1:0 (1:0)

/Bruno Mezenga 38/

Guarani - Sao Bernardo 1:5 (1:4)

/Ženison 44 - Barleta 7, 70, Regis 11 Souza 28, Lordelo 45+1/

Četvrtak

Portugeza - Feroviarija 1:1 (1:0)

/Madison 20 - Pablo 70/

Sao Paulo - Inter Limeira 5:1 (2:1)

/Paulista 15, Rato 43, Galopo 49, Pedrinjo 74, Maja 88 - Pedro 27/

22.00: (2,00) Mirasol (3,15) Ituano (3,70)

23.30: (3,30) Santo Andre (3,15) Santos (2,15)

Petak

01.30: (3,05) Korintijans (3,00) Palmeiras (2,35)


*** kvote su podložne promenama


tagovi

FlamengoPaulistaSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara