Ivan Ilić (©Starsport)
Ivan Ilić (©Starsport)

Pukla tikva između Ilića i Jurića, Lukić zove u Fulam

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.10.23. | 13:51

Možda već u januaru?

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Trener Torina Ivan Jurić je pošto-poto želeo Ivana Ilića u Torinu. Nije prošlo ni godinu dana od dolaska Ilića u prestonicu Pjemontea, a odnosi sa Jurićem su se toliko zaoštrili da nije isključeno da se srpski reprezentativac pridruži Saši Lukiću u Fulamu, već sledećeg janaura. Tako barem piše Tutosport.

Izabrane vesti

Oni sa dobrom memorijom će se setiti skandalozne svađe između trenera Granata i sportskog direktora Davidea Vinjatija koja je postala viralna na društvenim mrežama pre više od godinu dana. Povod prepirke između Jurića i Vinjatija bio je upravo Ilić. Hrvatski stručnjak je želeo da Ilić odmah pređe u Torino, a Vinjati mu je objašnjavao da će morati malo da sačeka, jer prvo moraju da budu prodaju par igrača. Ilić je umesto u letnjem došao u zimskom prelaznom roku postavši drugi najskuplji ulazni transfer Torina otkako je u vlasništvu Urbana Kaira.

Početak Ilića u Torinu je bio veoma obećavajući. Činilo se da je Toro sa Ilićem i Ričijem na sredini terena pronašao tandem za povratak u Evropu. Međutim, od pripremnog peridoda proteklog leta kola su krenula nizbrdo. Jurić je u Pincolu na jednoj trening utakmici prekorio žestoko Ilića koristeći neprimerene reči. Mladi Nišlija je reagovao emotivno i bacio teatralno „prslučić“.

Par dana kasnije u Torino je došao Tameze, Ilićev klupski drug iz perioda u Veroni, takođe, eksplicitno indikovan od Jurića. Bilia je to poruka Iliću da neće biti stub budućeg Torina. To se odmah videlo na startu sezone. Ilić jeste odigrao osam od devet utakmica u Seriji A, ali je na terenu proveo 412 minuta, odnosno polovinu vremena. Da sve bude gore, Ilić nije blistao i često je bio na udaru Jurićevih kritika, a Tamaze je, mic po mic, postajao starter u timu Granata.

Tu nije kraj Ilićevom padu. Ne samo da ga je na Jurićevoj hijerarhijskoj listi pretekao Tameze već i Lineti. Protiv Intera, na poslednjem meču, prošao je i gore. Nije bio ni treći već čevrti izbor, pre srpskog reprezentativca je ušao Gineitis.

Tretman na meču sa Interom, po svoj prilici, prelio je čašu strpljenja talentovanog veziste i jasno je iskazao svoje neslaganje sa statusom koji ima u klubu. Rukovodioci Torina su stavili do znanja Iliću da bude strpljiv i da nemaju nameru da ga prodaju jer od njega očekuju mnogo, kao i da je Jurićevo ponašanje u prethodne dve godine pokazalo da nije zlopamtilo i da je moguće „zakrpiti“ pojedine odnose.

Kao što to to biva često u fudbalu, ali i u životu, postoji uvek treća strana koja želi da profitira. U ovom slučaju je to Fulam. Tutosport piše da je Lukić pre godinu dana prodat londonskom klubu na lični izričit zahtev i da sada želi da dovede svog zemljaka na Krejven Kotidž.

U slučaju da u januaru stigne ponuda od Fulama za Ilića Torino će, navodi Tutosport, uzeti u razmatranje predlog londonskog kluba, ali nije sigurno kakav će biti odgovor. Više nego izvesno je da Torino neće dati Ilića sa popustom i da će Fulam morati da plati, ako ništa drugo istu cenu koju je Kairo platio Setiju.

Ipak, još uvek postoji šansa da se dvojica Ivana razjasne i srede neraščišćene račune. Takođe, ako Ilić digne formu i vrati se barem na nivo igara u dresu Verone, u Torinu imaju nameru da ga zadrže kladeći se na njegovu buduću „eksploziiju“.


tagovi

Ivan IlićIvan JurićTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara