Antonio Konte (©AFP)
Antonio Konte (©AFP)

Pukli pregovori između Kontea i Totenhema: Milioni su bili nepremostiva prepreka

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 13:13

Kako stoje stvari, Italijan neće karijeru nastaviti na severu Londona

Napustio je Antonio Konte redove milanskog Intera po osvajanju titule u Seriji A, Neroazuri zbog finansijskih problema nisu mogli da mu obećaju pojačanja, pa je zbog nedostatka ambicija u upravi Italijan odlučio da digne sidro. Pojavila se mogućnost da se vrati u Premijer ligu, Totenhem je bio spreman da ga angažuje. Vodili su se pregovori, ali dogovor nije postignut i prema navodima brojnih svetskih medija neće ni biti. Razgovori su neuspešno okončani i Pevci se okreću drugim metama.

18.00: (1,28) Engleska (5,70) Rumunija (10,5)

Izabrane vesti

Navodi se da je italijanski stručnjak bio sumnjičav po pitanju potencijala ekipe i da je tražio ogroman budžet za pojačanja, ali i garancije da će Hari Kejn ostati u klubu. Engleski mediji otkrivaju da je zahtevao i platu od preko 17.000.000 evra, ali i oko 120.000.000 za transfere. Jasno, za Danijela Levija je to bila previše i pregovori su prekinuti.

Konte je jednostavno želeo garancije da će se klub boriti za titulu, a prema njegovom mišljenju ekipi je bila neophodna generalka, koja bi iziskivala veliko trošenje. Poznat je Levi kao tvrd pregovarač, iako su Sparsi stupili u kontakt sa 51-godišnjim stručnjakom čim su čuli da je napustio Inter, dogovor jednostavno nije bio moguć zbog previsokih zahteva čoveka koji je predvodeći Čelsi već pokorio Englesku.

Svestan je i prvi čovek Pevaca da ekipi treba ozbiljno osveženje, kao i da će teško uspeti da zadrži Kejna, koji je izrazio želju za promenom sredine, kako bi se u većem i uspešnijem klubu borio za trofeje. Takođe zna da će mu za tako nešto biti potrebna i velika količina novca, ali želi i trenera koji bi mogao da pomogne mladim igračima iz akademije da napreduju i tako dođu do mesta u prvom timu. Jasno, to bi omogućilo klubu da uštedi novac ili da ga zaradi prodajom nekog od talentovanih igrača. Konte jednostavno nije čovek za takav posao.

Problem za Levija i njegove saradnike je i u tome što je Italijan samo još jedan od trenera u nizu koji su odbili Sparse. Želeo je Julijana Nagelsman (izabrao Bajern), Brendana Rodžersa (ostaje u Lester), pa je čak bio spreman i da vrati Mauriusija Poketina (ostaje u PSŽ-u). Prema navodima iz engleskih medija sada kao opcije ostaju Roberto Martinez, Nuno Espirito Santo i Erik ten Hag, mada je Holanđanin produžio ugovor sa Ajaksom.


tagovi

Antonio KonteTotenhemDanijel LeviRoberto MartinezErik ten HagNuno Espirito Santo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara