Slavlje fudbalera Čelsija (Reuters)
Slavlje fudbalera Čelsija (Reuters)

Pulišić zamaskirao Žoržinjov sramotan penal: Ušao sa klupe i srušio Vest Hem u 90. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.04.22. | 16:59

Čekićari se sjajno branili u završnici meča, preživeli penal u 87. minutu, ali je Fabijanski ipak poklekao

Čelsi i Vest Hem 70 minuta na Stamford bridžu nisu se postarali da okršaj gradski rivala zaliči bar na d od derbija, ali su zvaršnicu meča 34. kola Premijer lige ipak učinili ekstremno uzbudljivom. Čekićari su se branili svim raspoloživim sredstvima, preživeli čak i penal u 87. minutu koji jena sramotan način izveo Žoržinjo, ali nisu imali odgovor na akciju domaćina iz 90. minuta koju je u gol pretvorio rezervista Kristijan Pulišić - 1:0.

Pogodio je Tomas Tuhel kada je dvadesetak minuta pre kraja Tima Vernera, Kaija Haverca i Rubena Loftus-Čika zamenio Pulišićem, Romeluom Lukakuom i Hakimom Zijehom. Plavci su od tog trenutka mnogo ozbiljnije krenuli ka golu Lukaša Fabijanskog kojeg su tokom čitave utakmice saigrači čuvali sjajnim blokovima. Upravo je Lukaku iznudio penal i crveni karton za Krega Dosona. Žoržinjo je karakterističnim skakutanjem ka lopti pokušao da prevari Poljaka, ali ispao je smešan. Sreća njegova pa je Pulišić kvalitetno šutirao na povratnu loptu Markosa Alonsa i doneo Čelsiju izuzetno važan trijumf.

Izabrane vesti

Da je duel u Londonu kojim slučajem okončan bez golova, Čelsi bi imao samo tri boda više od Arsenala od kojeg ima meč manje. Dakle, treće mesto bi ipak bilo dovedeno u pitanje. Ovako ekipa Tomasa Tuhela ima mnogo komotnijih pet bodova suficita.

Bio bi život u finišu utakmice lakši domaćinu da Timo Verner nije ostao u neprijateljskom odnosu sa zicerima. Nemac je ulazio u šanse, ali ih je poslovično prošuštao. Prvo je oklevao da jedan odbitak iz prve pospremi u mrežu, nakon čega je u više navrata fintira Fabijasnkog i defanzivce, ali otišao maltene u mrtav ugao odakle je zatresao spolji deo mreže. Zatim je u 75. minutu imao sreće da lopta odskoči pravo ispred njega, ali nije imao dobru ravnotežu, te je sa ivice peterca poslao lagan plen u ruke golmana gostiju.

Da je Čelsi bio znatno opasniji rival, pogotovo u drugom delu govori i detalj da su mu fudbaleri Vest Hema blokirali čak 12 udaraca. Iz podređenog položaja ekipa Dejvida Mojesa je u 70. minutu mogla i da šokira gradskog rivala, ali je Eduar Mendi zaustavio pokušaj Andreja Jarmolenka.

Nastavlja se mini agonija Vest Hema koji je sa samo jednim osvojenim bodom od mogućih devet u poslednje tri utakmice u pitanje doveo u pitanje izlazak u Evropu naredne sezone. Naravno, imaju Čekićari još četiri utakmice do kraja sezone, kao i šansu da se eventualnim osvajanjem Lige Evrope, plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona.

Igrali su se istovremeno i dueli Barnli - Vulverhemton, odnosno Brajton - Sautempton, a Sveci slave svog kapitena Džejmsa Vord Prausa. Dajte mu slobodnjak, a on će postići gol. Osetio je na svojoj koži Brajton koji je vodio 2:0, ali dozvolio gostima da izjednače i osvoje bod - 2:2. Vord Praus je na gol Velbeka iz drugog i autogol Mohameda Salisua iz 44. minuta, odgovorio pogotkom iz slobodnog udarca, svojm 14. u Premijer ligi, te mu još samo četiri nedostaju da izjednači rekord koji sa 18 takvih golova drži Dejvid Bekam. Pouzdani vezista koji polako prerasta u klupsku legendu je početkom drugog dela došao do brojke od devet ligaških pogodaka ove sezone, čime je oborio lični golgeterski učinak u jednoj sezoni Premijer lige.

Za to vreme, Barnli je savladao Vulvse, upisao sedam bodova na tri utakmice otkako je otišao Šon Dajš, pritom iskočio iznad zone ispadanja i napravio značajan korak ka opstanku. Meč je nakon isteka sat vremena igre rešio Matej VIdra na asistenciju Vuta Veghorsta, pa Barnli sa 31 bodom ima dva više od 18-plasiranog Evertona. Doduše, još tim sa Turf Mura ne drži stvari u svojim rukama, jer Karamele imaju dve utakmice manje.

PREMIJER LIGA – 34. KOLO

Subota

Arsenal - Mančester Junajted 3:1 (2:1)

/Tavareš 3, Saka 32pen, Džaka 70 - Ronaldo 34/

Lester - Aston Vila 0:0

Mančester Siti - Votford 5:1 (3:1)

/Žezus 4, 23, 49 pen, 53, Rodri 34 - Kamara 28/

Norič - Njukasl 0:3 (0:2)

/Žoelinton 35 i 41, Gimaraeš 49/

Brentford - Totenhem 0:0

Nedelja

Brajton - Sautempton 2:2 (2:1)

/Velbek 2, Salisu 44AG - Džejms Vord Praus 45+4, 54/

Barnli - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Vidra 63/

Čelsi - Vest Hem 1:0 (0:0)

/Pulišić 90/

Liverpul - Everton (u toku)

Ponedeljak

21.00: (2,10) Kristal Palas (3,50) Lids (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SautemptonDžejms Vord PrauzČelsiŽoržinjoKristijan Pulišić

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara