Kristijan Pulišić (©AFP)
Kristijan Pulišić (©AFP)

Pulišićev šou u Orlandu, Ameri idu na Mundijal, Meksikanci na bod do Katara, Kostarika sigurna za baraž (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.03.22. | 03:30

Konkakaf kvalifikacije: As Čelsija postigao tri gola za Jenkije protiv Paname – 5:1. Sombrerosi slavili u Hondurasu sa 1:0 i stigli na prag Svetskog prvenstva

Pred poslednje kolo Konkakaf kvalifikacija za Mundijal u Kataru poznato je da je Kanada siguran učesnik najvećeg sportskog takmičenja ove godine posle trijumfa u Torontu protiv Jamajke sa 4:0, a na pragu su i SAD i Meksiko.

Jenkiji su u Orlandu razbili Panamu sa 5:1 i osvetili joj se za poraz (0:1) prošle godine. Amerikanci nisu matematički izborili plasman na Svetsko prvenstvo, ali s obzirom na to da imaju tri boda više od četvrtoplasirane Kostarike i čak za 10 pogodaka bolju gol-razliku, nema sumnje da je duel u četvrtak ujutru u San Hozeu formalnost za izabranike Grega Berhalta. I poraz od četiri gola razlike vodi SAD u Katar.

Izabrane vesti

Meksikanci su takođe na pragu plasmana na Svetsko prvenstvo. Izabranicima „Tata“ Martina treba bod na svom terenu protiv autsajdera Salvadora u četvrtak u Meksiko Sitiju. Kostarika je pobedom u San Salvadoru sa 2:1 i porazu Panama od SAD u Orlandu (1:5) sigurna četvrta i obezbedila je baraž za SP, a za direktan plasman joj treba čudo - trijumf protv SAD-a sa pet pogodaka razlike ili poraz Meksika na svom terenu od Salvadora, uz ubedljiv trijumf proitv Amerike. Nema sumnje da je to nemoguća misija za Kejlora Navasa i drugove koje će izvesno protiv predstavnika Okeanije imati šansu da se dokopaju Katara.

Utorak, 15.45: (3,90) Sirija (3,00) Irak (2,15)

Nisu Amerikanci briljirali u ovim kvalifikacijama, ali kada je bilo najvažnije odigrali su fantastično, razbili su Panamu u Orlandu. Blickrig i tri gola u periodu od 17. do 27. minuta bili su dovoljni za lagani trijumf i verovatno odlazak na SP. Blistao je trostruki strelac Kristijan Pulišić. As šampiona Evrope Čelsija, koji je prethodne dve sezone imao dosta problema s povredama, načeo je goste u 17. minutu iz penala. Pre toga je VAR presudio da je reč o kaznenom udarcu, a vezista londonskih Plavaca je bio precizan, na oduševljenje punog stadiona u gradu na Floridi.

Ameri su napadali u talasima, nisu se zadovoljali minimalnim vođstvom, a Ariola glavom i Fereira iz neposredne blizine su rešili pitanje pobednika. Pulišić je u finišu prvog poluvremena, opet iz penala, postigao drugi gol na meču, da bi u 65. minutu, viđen najbolji potez meča, bravura Pulišića u šesneastercu gostiju. Sjajno je prihvatio loptu, probacio je kroz noge štoperu Andradeu i rutinski i treći put na meču zatresao mrežu gostiju. Panama je u finišu preko Godoja samo ublažila poraz.

Meksiko se mučio u San Pedro Suli protiv Hondurasa. Napadao je svih 90 minuta, bio mnogo bolji rival, ali je tek u 70. minutu otključana brava domaćina, a gol odluke i verovatnog plasmana na Mundijal delo je igrača Ajaksa Edsona Alvareza. On je posle kornera, bio najprisebniji u šesnaestercu Hondurasa i udarcem glavom doneo velika tri boda za Sombrerose.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------

KONKAKAF, KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO – 13. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Kanada - Jamajka 4:0 (2:0)

/Larin 13, Bjukenen 44, Hojlet 83, Marijapa 88ag/

Salvador - Kostarika 1:2 (1:2)

/Hil 31 - Kontreras 30, Kembel 45+1/

Ponedeljak

SAD - Panama 5:1 (4:0)

/Pulišić 17, 45+4pen, 65, Ariola 23, Fereira 27 - Godoj 86/

Honduras - Meksiko 0:1 (0:0)

/Alvarez 70/



tagovi

fudbalska reprezentacija Kostarikereprezentacija SADKristijan PulišićKvalifikacije za Mundijal 2022Katar2022konkakaf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara