Srbija (©Starsport)
Srbija (©Starsport)

Pumpanje mišića uspelo: Srbija je spremna za Lisabon (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.11.21. | 19:55

Orlovi ponovo bolji od Katara – 4:0

Pričao je selektor Dragan Stojković pre utakmice sa Katarom da je to meč koji ga u suštini ne zanima mnogo, jer je sav fokus na meču sa Portugalijom u nedelju. Da neće zameriti igračima ako ne budu sto odsto koncentrisani, motivisani... I momci ga – nisu poslušali.

Srbija je u utakmici koja nije imala baš nikakav značaj i na koji je istrčala sa timom koji je prvi put zajedno zaigrao sada i verovatno više nikada, pobedila Katar sa 4:0. Čim je Stojković na početku drugog poluvremena poslao na teren Sergeja Milinkovića-Savića i Vlahovića razleteli su se Orlovi po terenu i nakon 1:0 na poluvremenu već za deset minuta nastavka razliku su podigli na tri gola prednosti i rešili meč.

Izabrane vesti

Ne spada Katar u selekcije top klase, pre dva meseca ga je Srbija dobila u Debrecinu takođe sa 4:0, ali je još jedan laki trijumf dobrodošao za pumpanje mišića i dizanje adrenalina pred nedeljni okršaj sa Portugalijom u Lisabonu. Sparing sa domaćinom Mundijala je uspeo, sada ostaje da se pobedom u poslednjem kolu obezbedi karta za put – u Katar.

Mnogo opasnija i razigranija bila je Srbija kada je zaigrala sa dvojicom klasičnih napadača i Milinković-Savićem iza njih, Katar nikako nije mogao da odgovori toj postavii Orlova, dok se u prvom delu potpuno ravnopravno nosio. Sve vredno pomena iz prvog poluvremena stalo je u poslednji minut. Tada je Saša Lukić natrčao na odbitak i poslao ga pod prečku, za vođstvo Srbije. Njegov prvenac u dresu A reprezentacije, u 23. nastupu i zato će, sasvim sigurno, najduže pamtiti ovu utakmicu.

Pre toga je malo šta viđeno u igri Orlova. Samo jedna velika šansa, koju je Jović namestio Maksimoviću, a ovaj pogodio golmana gostiju u ruku. Svi ostali napadi naše selekcije završavali su se na ivici šesnaesterca. Ekipa Katara ovog puta nije napravila grešku kao u prvom meču u Debrecinu, kada je igrala otvoreno, visok presing, pa je Srbija „ubila“ posle oduzetih lopti.

Na poluvremenu je Stojković poslao na teren Vlahovića, Sergeja, Račića i Terzića. Promenio je formaciju i promenilo se sve. Dve male majstorije SMS-a, dva osmišljena napada i lopte u šesnaesterac donele su dva brza gola. Prvi je postigao Jović, kojem je to drugi pogodak u sezoni, a prvi je bio takođe protiv Katara, a onda je i Vlahović bio precizan. Za čas 3:0.

Posle toga je malo spuštena brzina za koji obrtaj, mada je Stojković poslao na teren i Gudelja i Tadića, da se malo rastrče, da osete loptu. Nije bilo preteranog forsiranja, još malo se kombinovalo sa pozicijama na timu, pa se tako Mladenović našao na desnom boku, a Radonjić na levom...

Kada se činilo da će se meč u mirnom ritmu privesti kraju, Vlahović je „namestio“ gol Milinković-Saviću za konačnih 4:0.

Piksijeva Srbija je upisala još jednu pobedu, za koju nije dobila bodove, ali je pokazala da je spremna za nedelju, za Portugaliju. Za borbu prsa u prsa za mundijalsku vizu.


SRBIJA – KATAR 4:0 (1:0)

/Lukić 45+2, Jović 51, Vlahović 53, Sergej Milinković Savić 83/

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Irfan Peljto (BiH)

SRBIJA (3-4-2-1): V. Milinković-Savić – Spajić, S. Mitrović, Pavlović (od 46. Terzić) – Radonjić, Grujić (od 63. Gudelj), Maksimović (od 46. Račić), Mladenović – Živković (od 46. Sergej Milinković Savić), Lukić (od 46. Vlahović) – Jović (od 77. Tadić).

KATAR (3-5-2): Alšib – Migel, Kuki, Salman – Mohamed (od 60. Alvari), Hatim (od 46. Asadela), Madibo (od 46. Butiaf), Albajati, Elamin – Ali, Muntari (od 46. Alaledin).



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković PiksiSergej Milinković SavićDušan VlahovićLuka JovićSaša LukićKatar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara