(© AFP)
(© AFP)

Pusti ga, ne zna... Ma, kako da ne, to je Umar Sadik (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 16:53

Bivši napadač Partizana strelac spektakularnog gola za Sosijedad

Proradio je i Umar Sadik. Dugo je patio, što zbog povrede, što usled činjenice da Sosijedad ima dosta rasploženih strelaca, ali se Nigerijac napokon pozicionirao kao bitan faktor u klubu iz Baskije. Dokaz: fenomenalan gol u drugoj utakmici subotnjeg programa 14. kola Primere, protiv Sevilje.

Bivši špic Partizana je rešio da bude sam svoj majstor, uzeo je loptu na sredini terena, vukao desetak do 15 metara, kao da su ga malo potcenili gosti, kao kad se na nižerazrednim terenima čuje: „pusti ga, ne zna“, niko mu nije izašao u blok, a onda je Sadik odlučio da puca. Aktivirao je projektil zemlja-vazduh, koji se zario iza leđa nemoćnog Marka Dmitrovića, inače, krivca za prvi gol Sosijedada.

Izabrane vesti

Koliko je pogodak bio efektan svedoči i reakcija Mikela Merina, kapitana domaćeg sastava, koji se uhvatio za glavu u neverici šta je uradio Umar.

Sadiku je ovo bio prvenac u aktuelnoj sezoni i tek drugi gol otkako ga je Sosijead platio 20.000.000 evra Almeriji i učinio najskupljim pojačanjem u klupskoj istoriji. Prošle sezone je na istom mestu bio precizan protiv Atletiko Madrida, kasnije mu je stradao prednji ukršteni ligemant, morao je na operaciju, oporavljao se sve do letos i posle toga mu je trener Imanol Alvlgasil dozirao minutažu.

U prošlom kolu počeo je meč na stadionu Mediteranskih igra, ali nije imao sreću da pogodi protiv Almerije, međutim, ako je trebalo da čeka – vredelo je.



tagovi

Umar SadikReal SosijedadSosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara