Sandro Tonali u Njukaslu
Sandro Tonali u Njukaslu

Pusti ljubav, daj pare: Milan prodao Tonalija za 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.23. | 13:49

Njukasl dobio prvo letnje pojačanje

Nije to bio prvi ovakav slučaj u Italiji, ali dugo ovakav transfer nije zaboleo Milanove navijače. Sandro Tonali je imao sasvim drugačije planove. Želeo je da ostane. Insistirao je na tome. Nije vredelo. Rosonerima je novac neophodan da zakrpe finansijske rupe, a Njukasl se dobro otvorio i dobio prvo letnje pojačanje.

Finansijski doduše, svi mogu da budu zadovoljni. Pa i Tonali, koji je dobio ugovor na pet godina. Milan je dobio 70.000.000 evra na ime obeštećenja. Tu su i bonusi sa kojima transfer može da ide i do 80.000.000 evra, a mladi vezista je potpisao petogodišnji ugovor vredan 8.000.000 evra fiksno plus 2.000.000 kroz bonuse po sezoni. U pitanju je neto suma. Podsetimo, u Milanu je zarađivao 2.500.000 evra neto godišnje i to tek pošto je prošlog septembra dobio duplo veći ugovor jer je pre toga imao 1.300.000 godišnje.

Izabrane vesti

On je izuzetan talenat i ima mentalitet, fizičke i tehničke atribute da bude sjajan igrač za nas. Sa 23 godine, Sandro već ima važno iskustvo kao jedan od ključnih igrača u jednom od najboljih evropskih prvenstava i Ligi šampiona. Igra i za reprezentaciju. Ali ima i šansu i potencijal da nastavi da raste i razvija se i uzbuđen sam što smo ga doveli“, zadovoljno je trljao ruke trener Svraka Edi Hau.

Sam Tonali se kurtoazno zahvalio na poverenju, rekao da se oseća srećnim što će biti deo generacije koja Njukasl vraća u Ligu šampiona posle dve decenije odsustva, ali...

Ali nije bio baš sasvim iskren. Jer Tonali nikako nije hteo u Njukasl. Ne zbog samo Njukasla. On je hteo Milan. Još dugo. Kažu čak i da se rasplakao kada mu je rečeno da mora da ide. Rosoneri nisu imali izbora. I žrtvovali su Tonalija.

Pomešane su mi emocije u srcu. Kao što znate, odlučio sam da se upustim u novu avanturu i novi izazov... Razumem da oproštaji mogu da izazove takve emocije, normalno je to kada ostaviš veliki deo srca na jednom mestu. Ali važno je upamtiti da su u fudbalu, kao i u životu, promene nekada povod za rast... Hvala mojim ljudima. Vama koji, kao i ja, nosite boje Rosonera u srcima. Nikada neću zaboraviti pesmu sa juga, 19. skudeto, sve divne trenutke koje smo delili kao i ljubav prema Milanu. Nadam se da ovo nije zbogom, nego samo doviđenja. Forca Milan“, napisao je Tonali na društvenim mrežama.

San je ostvario. Sve posle Milana je surovi profesionalizam.



tagovi

Sandro TonaliLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara