©Reuters
©Reuters

Put od raja do pakla za Gaučose: Argentina ispustila 2:0 u Barankilji, Migel Borha u 90+4 za zlata vredan bod Kolumbije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 03:49

Gosti još u osmom minutu imali ogromnu prednost, ali su platili danak velikog pada koncentracije u drugom poluvremenu, a posebno u poslednjim trenucima utakmice - 2:2

Argentina je ispustila dobijen meč u Barankilji protiv Kolumbije i tako vezala drugi uzastopni remi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Selekcija Lionela Skalonija je već posle osam minuta imala dva gola prednosti na stadionu Metropolitano Roberto Melendes, u prvom poluvemenu je u potpunosti držala situaciju pod kontrolom, ali je u nastavku poklekla pod protiskom domaćina i osvojila samo bod. Heroj u sastavu Reinalda Ruede bio je rezervista Migel Borha, koji je u četvrtom minutu nadoknade postavio konačan rezultat meča - 2:2 (0:2).

Gaučosi su mnogo spremniji ušli u meč, dok je Kolumbija platila ceh smušenosti s početka meča. Rodrigo de Paul je već u petom minut sjajnim prekidom pronašao Kristijana Romera na ivici peterca, dok je samo tri minuta kasnije Leandro Paredes bio na pravom mestu da pošalje loptu u mrežu domaćina, posle dodavanja Nikolasa Gozalesa.

Izabrane vesti

Rueda je uspeo razmrda ekipu na poluvremenu meča, kada je napravio trostruku izmenu i umesto indisponiranih Zapate, Luisa Dijasa i Kueljara, na teren poslao Borhu, Kardonu i Bariosa. Još u prvom poluvremenu Luis Murijel je zamenio Žefersona Lermu, pa je predstavljao prvi izbor za jedanaesterac u 51. minutu, koji je skrivio neoprezni Nikolas Otamendi.

Taj pogodak sa bele tačke dodatno je podigao domaćina, koji je krenuo na sve ili ništa, što mu se isplatilo u završnici meča. Ipak, Kolumbijce je potpuno mogao da uništi slobodan udarac Lionela Mesija u 58. minutu, ali ih je u životu održao sjajni David Ospina. Iskusni čuvar mreže bio je na visini zadatka i u 66. minutu, kada je zaustavio pokušaj Lautara Martineza, dok je u 84. minutu još jednom pročitao Mesijev pokušaj.

Delovalo je da će Argentinci uspeti da zadrže prednost u svojim rukama, ali im je na kraju pala koncentracija u ključnim trenucima. Uporni Kolumbijci opsedali su gol Agustina Marčesina, koji je u 40. minutu zamenio povređenog Emilijana Martineza, lopta je stigla na desni bok do Huana Kvadrada, a onda je usledio perfektan centaršut. Lopta je preletela argentinske defanzivce, usledio je nebeski skok Borhe i nije bilo spasa za Gaučose.

Ruedinom timu je ovo bio tek osmi bod u prvih šest kola, ali je uspeo da se probije na drugo mesto. Argentinci imaju četiri više i na drugom su mestu, ali već prilično zaostaju za vodećim Brazilom.


JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 8. KOLO:

Utorak:

Ekvador - Peru 1:2 (0:0)

/Plata 90+3 - Kueva 63, Advinkula 89/

Sreda:

Venecuela - Urugvaj 0:0

Kolumbija - Argentina 2:2 (0:2)

/Murijel 51, Borha 90+4 - Romero 3, Paredes 8/

Paragvaj - Brazil 0:2 (0:1)

/Nejmar 4, Paketa 90+3/

Čile - Bolivija 1:1 (0:0)

/Pulgar 69 - Moreno 81/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara