Dijego Lopes (Reuters)
Dijego Lopes (Reuters)

Quinta del Pipo je spas: Kad ti gazda ne veruje, ti ubaci decu i uživaj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.01.24. | 18:15

Valensija se oslonila na igrače iz sopstvene škole i ta ideja daje rezultate

Ako gazda ne daje novac, osloni se na decu iz akademije. Tako je Ruben Baraha reagovao na opšti utisak da Piter Lim škrtari, da dugo nije dao čestiti novac za ozbiljno pojačanje Valensije, zbog čega je pošle godine, kad je preuzeo trenersku palicu od Đenara Gatuza, zavirio u akademiju, probrao ono što mu se svidelo i promovisao ih u prvotimce. U Španiji za to postoji termin Quinta del Pipo, odnosi se na petoricu fudbalera koje je Baraha (čiji je nadimak Pipo) ubacio u vatru i svako od njih se postarao da skrene pažnju na sebe.

U pitanju su Havi Gera, Fran Peres, Alberto Mari, Kristijan Moskera i Dijego Lopes. Ovaj poslednji je imao svetlih trenutaka u minulom prvenstvu, do nedeljnog gostovanja Kadisu dao je dva gola i u aktuelnom, da bi u Andaluziji zasvetlucao i maltene sam se postarao da gosti sa Mestalje osvoje tri boda i potvrde da su u sjajnoj formi. Dobili su treći prvenstveni meč zaredom i mogli bi da razmišljaju čak i plasmanu u Evropu - 4:1.

Izabrane vesti

Lopes, koji je uz Geru u Peresa stigao i do statusa mladog reprezentativca, pojavio se kao najbolji akter meča na De Karansi, jer je na početku oba poluvremena i na kraju utakmice uradio korisne stvari za Slepe miševe. Najpre je asistirao Ugu Duru i omogućio napadaču da se učvrsti na čelu klupske liste strelaca, potom da istrči i završi kontru započetu atraktivnim dodavanjem Serhija Kanosa, a tokom nadoknade povukao napad i asistencijom omogućio Geri da i on poentira, čime je Quinta del Pipo dobila na značaju. Način na koji je 21-godišnji Lopes reagovao u pomenutim situacijama, ali i koliko je bio nadahnut tokom celog meča, sugeriše da bi Valensija mogla da dobije bitnog igrača u bliskoj budućnosti. Samo ako ga gramzivi Lim ne proda, pod obrazloženjem da – nema novca!?

Makar ima talenta u tim nogama, jer je uticaj Dijega Lopesa usmerio Valensiju ka prvom slablju na stadionu Kadisa od novembra 2005. Tad je iz slobodnog udarca Visente pogodio za 1:0, u timu se nalazio Ruben Baraha, koji je sad kraj klupe svedočio rastu njegove „dece“. Ove sezone, članovi Quinta del Pipo dali su osam golova i isto toliko namestili. Od 26 pogodaka Valensije njihovih je 16!

Budućnost je stigla.

ŠPANIJA 1 – 20. KOLO:

Petak

Sevilja - Alaves 2:3 (0:2)

/Mir 70, Okampos 82pen - Tanalja 26, Garsija 40, Duarte 90/

Subota

Las Palmas - Viljareal 3:0 (1:0)

/Rodrigez 8, 63, Herzog 51/

Majorka - Selta 1:1 (1:1)

/Larin 43 - Aspas 10/

Atletik Bilbao - Real Sosijedad 2:1 (2:0)

/Bernger 30 i 42 - Ojrazabal 87/

Betis - Granada 1:0 (0:0)

/Isko 76/

Nedelja

Almerija - Đirona 0:0

Kadis – Valensija 1:4 (1:1)

/Alkaras 21 pen – Duro 8, Lopes 52, Gera 90+4, Vaskes 90+8/

Odloženo

Barselona - Osasuna

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano

Hetafe - Real Madrid



tagovi

Dijego LopesRuben BarahaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara