Rađa se nova sila Južne Amerike: Posle dovođenja Hulka, otišla milionska ponuda za najboljeg igrača Rivera

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 20:46

Novi brazilski kandidat za trofej Kopa Libertadores

Poslednjih godina brazilski klubovi dominiraju južnoameričkom fudbalom. Palmeiras je nedavno u finalu Kopa Libertadores savladao gradskog rivala Santos. Prošle godine je Flamengo u ludom finalu pobedio River koji je bio branilac trona. Pre te Riverove titule, šampion Južne Amerike je bio Gremio. Ali pre toga su brazilski klubovi postili...

Tri godine ih nije bilo ni u finalima. Poslednji brazilski klub koji je osvojio kopa Libertadores je bio Atletiko Mineiro 2013. godine. U svom prvom i jedinom finalu Libertadoresa u klupskoj istoriji, Atletiko Mineiro je tada savladao paragvajsku Olimpiju. Trenirao ih je Kuka, a napad su predvodili Ronaldinjo, Žo, Dijego Tardeli, Bernard...

Izabrane vesti

Od tada, Atletiko Mineiro je od velikih trofeja osvojio samo Kup Brazila. I sada je rešio da to promeni. Tačnije, rešio je još skoro godinu dana. Tada je doveo Horhea Sampaolija na klupu, vratio veterana Dijega Tardelija, potpisao čileanskog napadača Edua Vargasa, kupio najvećeg talenta argentinskog fudbala Matijasa Sarača, doveo iz Sevilje beka Giljermea Aranu, lansirao mlade talente poput Markinjosa, Maronija, Guge...

I rezultati se već vide. Klub iz Belo Orizontea je treći u prvenstvu pet kola pre kraja i ima isto toliko bodova manje od lidera Internasionala. Uz kakve takve šanse za titulu u finišu. Zato večeras moraju da pobede Gojas, a kvote možete da vidite OVDE.

Plasman u Kopa Libertadores je praktično obezbeđen, ali Atletiko Mineiro nastavlja da jača ekipu. Pre nekoliko dana su kao veliko pojačanje promovisali čuvenog Hulka koji je došao posle isteka ugovora u Kini. A najnovija vest glasi da je Atletiko ozbiljno krenuo u operaciju dovođenja ponajboljeg igrača River Plejta – Injasija ’Nača’ Fernandeza.

Zvanična ponuda je već otišla na Monumental i glasi 6.500.000 dolara, a Atletiko se obavezuje i da plati sve takse, provizije i poreze koje bi ukupan trošak podigli na 8.000.000 dolara.

Iako ima 31 godinu, Fernandez je izričita želja zemljaka Sampaolija koji smatra da mu takav igrač nedostaje da pokori Južnu Ameriku. Načo je centralni vezni sa podjednako dobrom igrom u oba pravca, plejmejkerskim sposobnostima i ogromnim iskustvom u Libertadoresu. Prošlog leta je brazilski Internasional ponudio 9.000.000 dolara ali je River odbio i Načo je produžio ugovor do 2023. godine.

Po tom ugovoru, Riveru pripada 70 odsto od narednog transfera. Fernandezovom bivšem klubu Himnaziji 25 odsto, a igraču preostalih pet odsto. Otkupna klauzula trenutno iznosi 10.000.000 dolara, a na leto pada na 7.000.000 dolara. Zato u Ateltiku smtraju da se Riveru isto hvata jer mu niko neće platiti sadašnju klauzulu, a njima se žuri da ga dobiju za početak sezone u martu kao kapitalno pojačanje za napad na titulu prvaka Južne Amerike.

Čeka se odgovor River Plejta...


tagovi

Naćo FernandezAtletiko MineiroRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara