©MN press
©MN press

Raća Petrović otišao u Kazahstan

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.02.23. | 11:36

Iskusni vezista karijeru nastavlja u Ordabasiju

Nekadašnji reprezentativac i miljenik Partizanove publike Radosav Petrović karijeru nastavlja u Ordabasiju. Mediji iz Kazahstana su objavili da je potpisao ugovor sa klubom iz Šimkenta i predstavlja kapitalno pojačanje u veznom redu ekipe Aleksandra Sednjova uoči početka prvenstvene trke.

Petroviću će ovo biti jubilarni 10. klub u karijeri sa kojim je bio pod ugovorom. Počeo je u matičnom Jedinstvu sa Uba, potom igrao za Radnički iz Obrenovca, Partizan, Blekbern, Genčlerbirligi, Dinamo Kijev, Sporting, Almeriju i Saragosu, sa kojom se nedavno sporazumno rastao. Dok je bio u Lisabonu išao je na pozajmicu u Rio Ave.

Izabrane vesti

Ordabasi je prošle sezone završio na petom mestu tamošnjeg prvenstva i obezbedio učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Ovaj klub je dobro poznat i ljubiteljima fudbala iz naše zemlje, pošto je u sezoni 2012/2013. eliminisao Jagodinu na startu kvlaifikacija za Ligu Evrope, dok je četiri godine kasnije u istoj fazi takmičenja eliminisan od Čukaričkog.

Radosav Petrović ima 33 godine i preko 400 utakmica u profesionalnoj karijeri, a u dresu reprezentacije Srbije sakupio je 44 nastupa i postigao dva gola. Bio je i učesnik Mundijala u Južnoj Africi 2010. godine, odigravši 15 minuta u čuvenoj pobedi nad Nemačkom.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Radosav Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara