Foto: Reuters
Foto: Reuters

Račić zbog zdravstvenih problema napustio trening Valensije

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 14:02

Srpski vezni fudbaler se još nije u potpunosti opotavio

Taman kad je izgledalo da je Uroš Račić prebrodio probleme sa vrtoglavicom usled kojih je propustio prethodni prvenstvoni susret, srpski fudbaler je ponovo napustio trening zbog zdravstvenih tegoba i tako inicirao paljenje alarma u Valensiji.

Tokom treninga u okviru pripreme za gostovanje Granadi zakazano za sredu Račić se zbog novih tegoba ranije uputio ka svlačionici. Vezni fudbaler Slepih miševa je propustio prethodni susret Primere protiv Sevilje zbog vrtoglavica, a posle nekoliko dana pauze danas se vratio u trenažni proces. Ipak, nakon uvodnog zagrevanja, osetio je nalagodnost i posle konaultacije sa lekarom spuštenog pogleda je napustio teren.

Izabrane vesti

Račićev izostanak u prethodnom susretu uticao je na to da Havi Garsija pređe sa ustaljene formacije 4-4-2 na 5-3-2, a rotacije se nisu na idealan način odrazile na rezultat s obzirom na to da je Sevilja sa Mestalje odnela ceo plen (0:1).

Povratak Srbina trebalo je da donese i vraćanje na provereni sitem igre, međutim usled novih okolnosti sve je izvesnije da će Slepi miševi bar još jedan susret odigrati bez Račića što će zahtevati nove rotacije. Ipak, moguće je da će Garsija i pored izostanka veznog igrača odustati od eksperimenta sa formacijom 5-3-2 i na upražnjenom mestu u srcu terena šansu pružiti Eskerdu pored Solera.

Račić se posle oscilacija na početku sezone ustalio se u startnoj postavi i stekao status nezamenjivog startera. Podsetimo fudbaler ponikao u Crvenoj zvezdi od dolaska u Valensiju kalio se u Tenerifeu i Famalikau, a konkretnu šansu u slavnom španskom klubu dobio je ove sezone.



tagovi

treningGranadapovredaUroš Račić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara