Rad se ovog proleća transformisao u ozbiljan tim, Kaluđerović stigao Bojovića! Lepotica Marjanovića pokorila Niš

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 15:55

Iznenađujući poraz Voše na Banjici, Radnik stigao do petog mesta pobedom protiv Bačke – 2:0

Jesen je bila za zaborav. Mnogi su bili mišljenja da će Rad završiti superligašku sezonu,i ekspresno ispasti u niži rang. Međutim, dolaskom iskusnog stručnjaka Milana Milanovića i nekolicine proverenih domaćih igrača, Rad se transformisao u ozbiljan tim ovog proleća.

Nisu još seli na Banjici na zelenu granu, i dalje su u grupi ugroženih timova, ali sluti da će se do poslednjeg kola boriti da preskoče crtu. Današnjim trijumfom protiv Vojvodine (2:0) napravili su ogroman korak napred i pod veliki pritisak stavili Javor i Novi Pazar.

Izabrane vesti

Vojvodina igra vrlo promenljivo u drugom delu sezone, ima brojne organizacione probleme, ali se očekivalo da na Banjici naplati kvalitet više. Po teškom terenu stadiona Kralj Petar Prvi Novosađani su bili bolji rival u prvom delu. Promašili su nekoliko izglednih prilika. I potom su surovo kažnjeni.

Egzekutor je bio Andrija Kaluđerović. Nekadašnji špic Crvene zvezde je za četiri minuta spakovao dva gola i ponovo se izjednačio na listi najboljih strelaca Superlige sa Bojovićem iz Lučana. Prvi put je Kaluđerović pogodio sa kreča, da bi u 52. minutu sjajno reagovao, trzaj glavom na petercu bio je dovoljan da Goran Vukliš ponovo vadi loptu iz mreže. Pokušao je sa izmenama Nenad Lalatović, ubacio je u igru Aranđela Stojkovića, ali Novosađani su bili neprepoznatljivi.

Vrlo dobar meč viđen je na Čairu gde je gostovao Napredak. Pravi momački duel, u kojem je bilo svega. Lepih golova, propuštenih šansi, duela, na kraju je presudila lepotica bivšeg člana niškog superligaša Saše Marjanovića. U tom 73. minutu bivši vezista Partizana je iskoristio loše odbijenu loptu Borivoja Ristića, sačekao je da mu ona padne na levu nogu i onda odmerenim udarcem, uz pomoć stative pogodio mrežu. Nije vredela ni zaštita dvojice igrača Radničkog na gol liniji.

Duel na Čaitu otvorio je pogotkom iz penala Melunović. Na identičan način odgovorio je Nenad Gavrić, posle prekršaja nad Filipom Kasalicom. Bila je to dobra odluka arbitra Lazara Lukića.

Još jednu pobedu je zabeležio Radnik iz Surdulice. Za ponos Slavoljuba Đorđevića. Radnik je trijumfm nad Bačkom stigao do pete pozicije na tabeli i nekim čudom mogao bi da se domogne četvrte pozicije i predstavlja Srbiju u Ligi Konferencija. Domaćina je otvorio Bogdanovski, da bi tačku stavio najbolji strelac Superlige Milan Makarić 20. golom u sezoni – 2:0. 

SUPERLIGA - 30. KOLO

Utorak

Mačva – Mladost 0:2 (0:1)

/Bojović 26p, 60/

Novi Pazar – TSC 2:1 (1:0)

/Nikčević 7, Stoiljković 72 – Damjanović 76/

Proleter – Čukarički 0:1 (0:0)

/Šapić 92/

Spartak – Voždovac 3:0 (1:0)

/Tekijaški 39, Srećković 53, Tufegdžić 65/

Sreda

Bačka - Radnik 0:2 (0:1)

/Bogdanovski 37, Makarić 89/

Metala - Javor odloženo za četvrtak

Rad - Vojvodina 2:0 (0:0)

/Kaluđerović 48 pen i 52/

Radnički - Napredak 1:2 (0:1)

/Gavrić 60 pen -Melunović 7 pen, Marjanović 73/

Zlatibor - Inđija odloženo za četvrtak

19.00: (2,50) Crvena zvezda (3,25) Partizan (2,90)



tagovi

Andrija KaluđerovićMilan MakarićNenad LalatovićSaša Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara