Rafael Viki (Foto: Reuters)
Rafael Viki (Foto: Reuters)

Radikalne mere u Bernu: Jang Bojs otpustio Rafaela Vikija

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 12:00

Posle serije od tri poraza mladi stručnjak ostao bez posla

Prvi deo sezone kao iz bajke. Jang Bojs je bio lider švajcarskog prvenstva, preko Crvene zvezde osigurao je proleće u Evropi, pride sigurno koračao kroz nacionalni kup. Međutim, u novoj kalendarskoj godini je usledio nagli pad i uprava kluba iz Berna odlučila je da problem saseče otpuštanjem trenera.

Aktuelni švajcarski šampion otpustio je ovog ponedeljka Rafaela Vikija, sve posle serije od tri poraza. Prvo je Jang Bojs eliminisan iz Lige Evrope od Sportinga, potom je u kupu Švajcarske ispao od Siona, a pre i posle eliminacije u domaćem kupu pretrpeo je dva poraza u šampionatu. Ovaj drugi, jučerašnji od Ciriha (1:0), košta je Vikija klupe.

Izabrane vesti

"Učinak tima već neko vreme nije ispunjavao naša očekivanja. Nedavnim porazima u porvenstvu i kupu smanjila se nada da će se situacija popraviti, iako smo po mom mišljenju pokušali sve da preokrenemo stvari. Rafael Viki i ja smo ponovo razgovarali u nedelju uveče i shvatili da imamo različite pristupe tome kako da pronađemo izlaz iz ove teške situacije. Takođe bih želeo da iskoristim ovu priliku da mu se zahvalim na intenzivnoj i dugoj, veoma uspešnoj saradnji u poslednje dve godine", izjavio je za klupski sajt sportski direktor Jang Bojsa Stiv von Bergen.

Jang Bojs je dobio samo četiri od 11 mečeva u 2024. godini, a tri prvenstvena poraza u tom periodu učinila su da mu Servet priđe na samo bod zaostatka posle 26. kola. Kako se pad ne bi nastavio, branilac titule odlučio je da se zahvali 46-godišnjem stručnjaku i na njegovo mesto do kraja sezone postavi Žoela Manjena, trenera U21 tima, koji će se od leta vratiti dosadašnjoj ulozi.

Viki je u klub stigao leta 2022. godine i u prvoj sezoni mu doneo trofej prvaka države i kupa Švajcarske, a prethodno je bio trener Čikaga, U17 selekcije SAD i Bazela, u kojem je i počeo trenersku karijeru.



tagovi

Jang BojsRafael Viki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara