Marko Mirić (Star Sport)
Marko Mirić (Star Sport)

Radnički 1923 ostao bez kapitena: Marko Mirić digao sidro sa Čika Dače

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 08:10

Otišao najbolji strelac Kragujevčana iz prošle sezone

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

U jako kratkom intervalu kragujevački superligaš ostao je bez sadašnjeg i bivšeg kapitena. Nakon Stevana Kovačevića, sidro sa Čika Dače digao je i njegov naslednik na funkciji kapitena Marko Mirić, koji je krajnje neočekivano, maltene preko noći, okončao dvogodišnju, i to prilično uspešnu epizodu u kragujevačkom superligašu.

Izabrane vesti

Iskusni ofanzivac je igrama i golovima dao značajan doprinos povratku Crvenih u najviši rang takmičenja pretprošle sezone. Bio je najbolji strelac kragujevačkog tima u Super ligi prošle sezone sa devet postignutih golova.

Pored golova, Mirićev drugi boravak u klubu sa Čika Dače obeležile su i brojne povrede, koje su ga sprečavale da održi kontinuitet dobrih igara.

Mirić je bio starter u prvih šest kola ove sezone, a onda je u susretu sa Čukaričkim doživeo težu povredu, zbog koje je morao da napusti teren već u jedanaestom minutu igre. Nije ga potom bilo na utakmicama protiv Javora, Partizana i TSC-a, da bi sada eto, kao grom iz vedra neba, stigla vest o njegovom odlasku sa Čika Dače.

U ovom trenutku nije poznato kakvi su Mirićevi dalji planovi nakon prekida saradnje sa Šumadincima. Prema nekim, doduše neproverenim informacijama, sada već bivši kapiten Radničkog 1923 ima nekoliko ponuda na stolu, ali je sigurno da neće žuriti prilikom odabira naredne fudbalske destinacije.

Inače, Marko Mirić je fudbalski put započeo u kragujevačkoj Vodojaži, a potom je nastupao za Metalac iz Gornjeg Milanovca, subotički Spartak, Crvenu zvezdu, Minsk, Slaven Belupo, Lokeren i banjalučki Borac.

Dres Radničkog 1923 oblačio je u dva navrata. Prvi put 2013. godine kao pozajmljen igrač beogradske Crvene zvezde, a zatim i 2020. godine, kada je započeo svoju povratničku epizodu u klubu iz šumadijske prestonice.


tagovi

Marko MirićRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara