Radnički bez sedmorice stiže u Kruševac po jesenju titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.11.20. | 10:20

Trajal dočekuje kragujevačke Crvene đavole osokoljen remijem sa Kabelom u prošlom kolu

Gledano kroz prizmu forme, kragujevački Radnički je u ovom trenutnu jedini legitimni kandidat za ulazak u viši rang. Kabel posrće, Grafičar igra po sistemu toplo-hladno, Žarkovo tek sada polako hvata priključak, zbog čega se na Čika Dači sve jače oseća miris superligaškog fudbala. Ali, korak po korak. Dva kola pre kraja prvog dela sezone, Crveni đavoli će u Kruševcu imati priliku da osiguraju jesenju titulu. Na tom putu čeka ih Trajal (13.00).

Izabrane vesti

Za razliku od kragujevačkog tima, popularni Gumari su u sezonu ušli sa potpuno drugačijim ciljem – da odbrane status drugoligaša. I ne ide im loše. Štaviše, posle 14 rundi se nalaze na bod od opasne zone, a remi u prethodnom kolu sa Kabelom potvrda je da se ekipa stabilizovala, te da lidera prvenstva očekuje u dobrom raspoloženju.

''Posle ove utakmice (sa Kabelom prim.aut.) nama u goste dolazi ekipa koja je jednom nogom u Superligi. Kragujevac kao grad i Radnički kao ekipa zaslužuju taj status. Oni u dosadašnjem skoru imaju samo jedan poraz. To govori koliko su moćan tim, koliko su dominantni u našoj ligi. Opet, sa druge strane, taj jedan poraz govori da nisu nepobedivi. Poštujemo Radnički, ali se ne bojimo, imamo dobar tim i svoje adute. Utakmica sa Kabelom, koji je takođe pretendent za Superligu, pokazala je da sa optimizmom možemo da dočekamo ovu utakmicu. Tako da se nadam da možemo adekvatno da se suprotstavimo Radničkom i izborimo povoljan rezultat“, izjavio je Živojin Vidojević, pomoćni trener Kruševljana, istakavši pritom da za ovaj meč tim neće moći da računa jedino na kapitena Milana Gašića.

U taboru gostiju su svesni da ih na gradskom stadionu Mladost očekuje težak posao. Podsetimo, tamo su prethodne sezone u tesnom meču slavili golom Nikole Rađena. Pritom, u Kruševac stižu znatno oslabljeni, pošto šef struke Aleksandar Linta ne može da računa na sedmoricu igrača: M. Vidovića, Avrama, Dukića, Petrovića, Savića, U. Vidovića i Ilića.

Očekuje nas teško gostovanje u Kruševcu. Ekipa Trajala sigurno poseduje određeni kvalitet, ali mi znamo naš cilj, a to su nova tri boda i uradićemo sve što je u našoj moći da do njih dođemo“, rekao je fudbaler Radničkog Igor Vićentijević.

Jedan od derbija ovog kola odigraće se u Loznici, gde šestoplasirana Kolubara dočekuje petoplasirano Žarkovo (13.00). Iako se na tabeli nalaze jedan uz drugom, timovi meč dočekuju u potpuno suprotnom raspoloženju. Beogradski klub je u seriji od tri pobede, dok Rudari već pet vezanih kola ne znaju za trijumf.

Međutim, i pored loše forme, Kolubara je na dosadašnjih šest utakmica na svom terenu primila svega tri gola i uspela da ostane neporažena, dok Žarkovo na strani dosta oscilira.

PRVA LIGA SRBIJE – 15. KOLO

Petak

Jagodina - Radnički P. 4:0 (2:0)

Subota

Dubočica - Grafičar 0:0

Loznica - Borac 1926 4:4 (2:3)

Železničar P. - IMT 0:3 (0:1)

Nedelja

13.00: (3,25) Budućnost D. (2,75) Kabel (2,45)

13.00: (2,10) Kolubara (3,15) Žarkovo (3,50)

13.00: (3,70) Sloga (3,00) Radnički SM (2,10)

13.00: (3,30) Trajal (3,10) Radnički 1923 (2,20)

Ponedeljak

13.00: Zemun – Dinamo V.

*****kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeRadnički KragujevacFK Trajal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara