Radnički i Grafičar sigurni, sad se čeka Kabel

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.11.20. | 10:58

Novosadski tim domaćin Jagodini

Radnički iz Kragujevca nije dozvolio sebi novi kiks, Grafičar se primakao, pa Kabel nema kud osim da pobedi ukoliko ima najveće aspiracije. U goste mu u okviru 16. kola Prve lige Srbije dolazi Jagodina, koja nije baš u dobroj formi.

Drugoplasirani Kabel je pobedom u Dobanovcima u prošlom kolu prekinuo post od pet utakmica, ali sada ga čeka zahtevan rival u liku Jagodine, koja se, doduše, muči sa golovima na strani, iako jeste u grupi timova sa ambicijama da se domognu Superlige. Koliko je to realno, možda će da pokaže i duela u Novom Sadu.

Izabrane vesti

Domaći sastav u odsustvu šefa struke Zorana Vasiljevića ponovo će da vodi pomoćni trener Miroslav Smajić.

"Posle dva meseca posta u poslednjoj utakmici u Novom Sadu želimo da ostvarimo pobedu, jer smo se kod kuće poslednji put radovali 23. septembra, kada smo savladali Dinamo. Ovo bi bio najbolji način da ovu tešku polusezonu privedemo na najbolji mogući način i odbranimo visoku poziciju", rekao je Smajić, a prenosi Dnevnik.

U Novi Sad dolazi iskusna Jagodina. Biće to derbi kola.

"Radi se u odlično ukomponovanoj ekipi. Nije slučajno u vrhu. Imaćemo težak zadatak da pronađemo put ka mreži iskusnog golmana Vesića i da probijemo čvrst bedem zadnje linije koju predvodi kapiten Jovančić. Moramo prikazati igru koja nas je krasila u prvom delu prvenstva. U tom slučaju pobeda neće doći u pitanje. Ključ uspeha u rukama drže napadači, a u dosadašnjem delu trke propisno smo se ispromašivali, obzirom da je odbrana dokazala da je daleko najkvalitetniji deo tima", istakao je Smajić.

Kao i u dosadašnjem delu Kabel ni u utakmici sa Ćuranima neće moći da izvede najbolji sastav. Izostaće dvojica najiskusnijih igrača, golman Brać i Govedarica, dok svi ostali konkurišu za mesto startera.

U preostalim duelima današnjeg programa Dinamo u Vranju ima status velikog favorita protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice, dok je Žarkovo domaćin Trajalu.

PRVA LIGA SRBIJE – 16. KOLO

Petak

IMT – Dubočica 3:1 (3:0)

/Terzić 14, 45, Fofana 32 - Stanković 84/

Radnički 1923 – Budućnost D. 2:0 (1:0)

/Jeličić ag 9, Nikodijević 67/

Subota

Borac 1926 – Kolubara 1:2 (0:1)

Garfičar – Sloga K. 5:1 (2:0)

Radnički P. – Železničar P. 0:1 (0:1)

Zemun – Loznica 1:2 (1:0)

Nedelja

13.00: (1,83) Dinamo Vranje (3,30) Radnički SM (4,30)

13.00: (1,50) Kabel (3,80) Jagodina (6,50)

13.00: (2,20) Žarkovo (3,00) Trajal (3,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PLSPrva liga SrbijeKabelJagodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara