Miličić i Natho (©Starsport)
Miličić i Natho (©Starsport)

Radnički ima novog bisera: Nikola Miličić na listi najvećih talenata rođenih posle 2004.

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 08:52

Štoper Kragujevčana se probija na sceni Mozzart Bet Superlige Srbije

Fudbalska opservatorija (CIES) iz Švajcarske, poznata po brojnim zanimljivim statističkim istraživanjima, nedavno je objavila listu 250 najperspektivnijih mladih fudbalera današnjice, na kojoj se nalazi i ime mladog štopera kragujevačkog Radničkog 1923 Nikole Miličića.

Istraživanje je rađeno na osnovu podataka iz 59 liga, a kao vrednosni parametar uzimana je prosečna minutaža igrača u poslednjih godinu dana, njihova uloga u timu i učinak na terenu.

Izabrane vesti

Miličić je prema dobijenim rezultatima svrstan među 40 najvećih prospekta u konkurenciji fudbalera rođenih 2004. godine i mlađih, što bi po prirodi stvari trebalo da godi osamnaestogodišnjem defanzivcu, koji je, interesantno, ovu informaciju primio krajnje ravnodušno, bez nekog posebnog ushićenja.

„Iskreno, ne opterećujem se previše takvim stvarima, tako da mi ovaj podatak ne znači mnogo. Svestan sam da se nalazim na samom početku karijere, da sam tek nedavno napravio prve korake u seniorskom fudbalu i da moram još mnogo da radim i učim kako bih dostigao ozbiljan takmičarski nivo“, bez lažne skromnosti poručuje Miličić.

Perspektivni fudbaler od početka sezone uživa veliko poverenje trenera Joksimovića, koji ga je ovog leta prekomandovao iz omladinske selekcije u prvi tim. Miličić je od utakmice protiv Mladosti iz Lučana standardni član prve postave Radničkog 1923, a nije ga bilo jedino na susretu sa Voždovcem, gde je kragujevački tim igrao u izmenjenoj formaciji, sa dvojicom centralnih bekova.

Brojka od preko 700 odigranih minuta u superligaškoj konkurenciji predstavlja veliku stvar za mladog fudbalera, čija karijera tek dobija na zamahu.

„Naravno da sam prezadovoljan trenutnom minutažom i ukazanim poverenjem od strane stručnog štaba. To je ogroman podstrek za mene da pružim još više na treninzima i utakmicama. Svestan sam da možda nisam bio na pravom nivou u poslednjih nekoliko kola, kao doduše i kompletna ekipa, ali nastojaću da popravim utisak u narednim utakmicama“.

Činjenica je da Miličiću i njegovim klupskim saborcima ne cvetaju ruže u poslednje vreme. Crveni su u seriji od tri uzastopna poraza, pa predstojeće gostovanje kruševačkom Napretku predstavlja trenutak istine za Šumadince, koji nemaju prava na još jedan neuspeh.

„Čvrsto verujem da ćemo već na utakmici Kruševcu uspeti da se vratimo na pravi put. Mislim da smo u prethodnim utakmicama pokazali da imamo kvalitet da se ravnopravno nadmećemo sa bilo kojim protivnikom u ligi i u tom pogledu verujem da možemo do sva tri boda u Kruševcu. Potrebno je da samo malo više verujemo u sebe, da u utakmicu uđemo sa dobrom energijom i da ne dozvolimo sebi nagle padove u igri, kao što je bio slučaj u nekim prethodnim mečevima“, naglašava talentovani defanzivac Radničkog 1923.



tagovi

Radnički KragujevacMozzart Bet SuperligaNikola Miličić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara