Šljivić i Kasalica (© FK Radnički)
Šljivić i Kasalica (© FK Radnički)

Radnički je rešen da se vrati u Evropu: Filip Kasalica na Čairu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.20. | 16:42

Nišlije dovele i Nenada Šljivića

Nastavlja se jačanje Radničkog. Maltene svakog dana Nišlije promovišu nove igrače, a poslednja dvojica su i te kako poznata ovdašnjoj fudbalskoj javnosti. Na Čair su sleteli Filip Kasalica (31) i Nenad Šljivić (35).

Na taj način Radoslav Batak dobio je sedmog i osmog novajliju u susret narednoj sezoni, prethono su stigli: Nikola Aksentijević, Aleksandar Kostić (obojica desni bekovi), Žarko Marković (štoper), Kristijan Živković, Nenad Gavrić (krilni napadača) i Ilija Spasić (špic).

Izabrane vesti

Kasalica je na jug Srbije došao posle sezone u Radu, a na terenima Superlige dokazivao se u dresovima Slobode, Crvene zvezde, OFK Beograda, kulskog Hajduka, Napretka i Rada, dok je u karijeri igrao još za klubove iz Južne Koreje, Hrvastske, Kazahstana i Grčke.

Srećan sam što sam došao u Radnički. Imam visoko mišljenje o ovom klubu i njegovoj organizaciji, moje ambicije se poklapaju sa ambicijama Radničkog. Želim da se borim za vrh tabele i pomognem klubu da izbori plasman u Evropu. Radnički ima svetlu tradiciju, poslednjih nekoliko sezona igrao je odlično i beležio sjajne rezultate i smatram da ću svojim iskustvom pomoći ekipi da ostvari zacrtane ciljeve“, nagovestio je iskusni polušpic da ga zanima plasman u vrh tabele.

Zajedno sa njim Nišlije su promovisale vezistu Nenada Šljivića, dokazanog u dresu Napretka, Jagodine i subotičkog Spartaka, koji je karijeru gradio još u Rusiji, Kazahstanu i na Malti.

Posedujem ogromno iskustvo, spreman sam da ga uložim u uspehe Radničkog. Ovaj klub izuzetno cenim, upoznat sam sa njegovim konstantnim rastom u poslednje četiri godine i drago mi je što ću biti deo ove priče. Neće mi biti teško da se uklopim, poznajem trenera i nekoliko saigrača i biću speman da se odmah stavim na raspolaganje“, pojasnio je Šljivić.

Radnički već u subotu (19.30) na svom terenu dočekuje Metalac iz Gornjeg Milanovca, a direktor Dejan Propadalo objavio je da na Čairu žele da repriziraju uspeh od pre dve sezone kad su se plasirali u kvalifikacije za Ligu Evrope

Naša ambicija je da opet igramo evropsko takmičenje. Kao što je više puta rekao prvi čovek Radničkog Ivica Tončev, navikli smo Nišlije da se evropske utakmice odigravaju u našem gradu, potrudićemo se da tako bude i naredne godine. Videćemo kako će se odvijati situacija sa virusom okorona i kako će se to odraziti na srpski fudbal, kao i na kompletan život, ali nezavisno od toga Radnički će dati sve od sebe da Evropu dovede u Niš“, jasan je Propadalo.


tagovi

Radnički NišFilip KasalicaNenad Šljivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara