Ognjen Ajdar (© Star Sport)
Ognjen Ajdar (© Star Sport)

Radnički pozajmio Ajdara Kolubari

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 09:19

Tim iz Lazarevca dobio još jednu opciju za bonus igrača za predstojeću sezonu u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije

Niški Radnički jedina je ekipa koja je u prošlosezonskom plej-autu Mozzart Bet Superlige poražena od Kolubare (1:2 u meču poslednjeg kola). Da ne beše tog ishoda, niti bi Nišlije igrale u baražu, niti bi Fudbalski savez Srbije onomad imao problem sa definisanjem statusa Lazarevčana nakon konačne odluke Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), jer bi Kolubara i sa šest oduzetih bodova svakako ostala ispod crte na konačnoj tabeli prethodnog šampionata.

No, da ostavimo to po strani, klubovi iz Niša i Lazarevca već dugo imaju odličnu poslovnu saradnju, a ona je nastavljena i ovog leta. Radnički u poslednje vreme često dovodi novajlije upravo iz Kolubare – prošlog leta Andreja Stojanović, zimus Stefan Marjanović, u aktuelnom prelaznom roku Vasilije Bakić i Vanja Ilić, a sada jedan transfer i u suprotnom smeru.

Izabrane vesti

Tačnije, pozajmica. Ognjen Ajdar će u narednoj sezoni nastupati za prvoligaša iz Lazarevca. Stigao je u Niš pre tačno godinu dana, kao potencijalna zamena za Stefana Mitrovića, i po mladosti i po poziciji u timu, ali nije uspeo da se nametne niti jednom od brojnih trenera koji su prodefilovali Čairom. Imao je jako skromnu minutažu; ovog leta, posle odrađenih priprema sa trenerom Nikolom Trajkovićem, nije se našao na spisku licenciranih fudbalera Radničkog za novu sezonu, pa je logična bila odluka da nekadašnji omladinac Čukaričkog bude ustupljen na pozajmicu. Kolubara je, sa druge strane, dobila ozbiljnu opciju za obaveznog bonus igrača pred sezonu u kojoj će, prema sastavu kojim raspolaže, biti jedan od glavnih favorita u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.

Iz Radničkog smo dobili informaciju da će Kolubari pozajmiti još jednog svog bonus fudbalera, 19-godišnjeg napadača Matiju Petrovića, za koga je, podsetimo, Nenad Lalatović, dok je prošle sezone vodio Radnički, tvrdio da će napraviti ozbiljnu karijeru i da će Radnički imati veliku zaradu od njegovog transfera, međutim njega trenutno nema na spisku fudbalera koji je Kolubara zvanično objavila za narednu sezonu.

Što se Nišlija tiče, ostala su još dvojica fudbalera čiji status nije razrešen. Stefan Marjanović i Stefan Cvetković nisu licencirani za prvenstvo Mozzart Bet Superlige, trener Trajković na njih ne računa, ali su formalno i dalje članovi Radničkog i čekaju transfer. U isto vreme, na Čairu sužavaju listu kandidata za pojačanje na poziciji štopera, koje bi pojačalo konkurenciju u inače deficitarnoj poslednjoj liniji odbrane.



tagovi

Radnički NišKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara